[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 7/10/2012
Restaurant nou: Mica Elveție
Bucureşti Mica Elveție, Franceză 60; www.micaelvetie.ro

Restaurant nou: Mica Elveție

Una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un restaurant pentru a fi, într-adevăr, foarte bun este constanța tuturor „ingredientelor” sale: curățenie, personal, servicii și, desigur, bucatele.

Ca de fiecare dată (cel puțin atunci când am fost eu), Jakob Hausmann vine la masa clienților și, amabil și sincer, îi întreabă dacă le-a plăcut ce au mâncat și dacă totul a fost în regulă. Răspunsul a fost de fiecare dată (vorbesc doar în numele meu): ireproșabil! Noul local deschis la intrarea în Centrul Vechi, la parterul unui hotel, aduce savoarea bucătăriei cu care ne-a obișnuit maestrul elvețian mai aproape de noi, pofticioșii. Spațiul este ușor auster, aerisit, iar serviciul, desăvârșit. Meniul a rămas la fel de atractiv, cu celebrele fondue și carne pe piatră încinsă la loc de cinste. Începem cu biftec tartar de vită (39 lei; aveți și de ton, dacă preferați), servit direct amestecat, cu tabasco, sos soia și sos Worcestershire alături.


Carnea este proaspătă, gustul, delicios și porția îndeajuns pentru două persoane. Deși am fost nițel în dubii, n-am rezistat tentației și poftei: mușchiuleț de struț pe piatră (125 lei) cu salată de varză cu chimen alături (8 lei), „lubrifiat” cu Broquel Malbec (31 lei/paharul), iar doamna mea a ales antricot de vită pe piatră (43 lei), cu savuroșii schweizer rösti (cartofi rași elvețieni, 12 lei) în rol de garnitură pentru amândoi. Am fost anunțați că va dura câteva minute, iar cele două platouri s-au oprit în fața noastră cam în 20-25 de minute. Vorbeam la început de constanță: și acum șervetele ne-au fost așezate la gât de către ospătar, și acum am fost întrebați dacă dorim să ne fie tăiată carnea. Nein, danke schöen! Suntem încântați să pătrundem noi frăgezimea perfectă a celor două bucăți care sfârâie și care nu sunt atât de fierbinți cum ați crede. Nu numai că sunt foarte bune, dar alături aveți și sos barbeque, unt cu ierburi și sos curry, rezultatul fiind perfect. Atât vă mai spun: cuțitele nu taie, ci mângâie carnea, care-i răspunde și se deschide!

Deserturile, tiramisu cu prune (13 lei, bun și, oarecum, altfel) și desertul zilei (mousse de ciocolată, 12 lei, delicat și cald, cu o cupă de înghețată alături), au încheiat o ieșire cum altele nu-s în Bucureștiul nostru cvasi-gastronomic. Nu puteam, la tradiționala escală la masa clienților, decât să spunem: vielen dank, Herr Hausmann!