[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Biutiful, Gabroveni 6-8

Biutiful

Biutiful

Cu riscul că poate suna redundant, pleonastic şi propagandistic, trebuie să spun că Biutiful este frumos. Este printre acele puţine localuri care au apărut în ultima vreme în Bucureşti şi care au coerenţă. În stil, design, mesaj.

Mergi?

Cei care semnează designul acestui loc sunt Nadia şi Mihai Popescu de la Twins Studio. Ei sunt responsabili pentru atmosfera autentică de  pub de mileniul III cu lemn masiv patinat, culori calde, butoaie de Jack Daniels şi tancuri de bere custom made în Cehia, pardoseală cu dale pictate şi parchet, pereţi de cărămidă, instalaţii de climatizare la vedere şi grinzi de beton. Contrastul este perfect. După cum explică şi cei de la Biutiful, e ca atunci când serveşti masa direct din castroane smălţuite de tablă, dar bei din pahare de cristal. Scaunele au fost cumpărate de la o şcoală din Amsterdam (sunt modelele de scaune studenţeşti olandeze), iar proiectoarele vechi sunt din 1969 şi poartă semnătura Mole & Richardson.


Din meniu aveţi de ales între frigărui de miel, tower burger (încercat, adjudecat ca fiind unul dintre cele mai bune din oraş), fish&chips. Ca orice pub care se respectă, Biutiful are două baruri, unul de bere şi unul de whiskey. Şi mai are nişte migdale picante coapte cu miere care dau dependenţă, mai ales în combinaţie cu un pahar aromat de Captain Morgan Black. Muzica – de la old rock şi blues la rock'n'roll cu Lenny Kravitz, Rolling Stones, Boston, Melissa Etheridge, Joss Stone, Etta James. Poate de aceea nu mi-a amintit atât de Biutiful al lui Iñárritu cât de Cadillac Records, povestea casei de înregistrări a lui Leonard Chess şi a artiştilor cu care a lucrat – Muddy Waters, Chuck Berry, Willie Dixon şi Etta James. E drept că aveam filmul proaspăt în minte şi de aici analogia. În plus, am vizitat pubul într-o liniştită duminică după-amiază. Sâmbătă seara mi-ar fi transmis probabil altceva. Dar asta rămâne de văzut.

Biutiful, Gabroveni 6-8, 0737.297. 297; www.biutiful.ro