[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/12/2012
Bucureşti Târgul Autor a avut loc pe 3 şi 4 noiembrie 2012.

Autor - interviu cu Dan Pierşinaru

Autor - interviu cu Dan Pierşinaru

Toamna aceasta s-a aflat la a opta ediţie (pe 3 şi 4 noiembrie). Despre cum şi de ce a povestit pentru BeWhere! organizatorul târgului, Dan Pierşinaru.

Ce înseamnă Autor pentru Dan Pierşinaru?

Nu am avut nicio strategie când am iniţiat acest târg de bijuterie contemporană, pe care l-am intitulat, simplu, Autor. Ştiam doar că e nevoie de aşa ceva şi că eu voiam să îl fac. Restul s-a format firesc şi frumos pe parcurs. Am creat o insulă. La început era mică şi observată doar de câţiva oameni. A crescut organic şi armonios, câştigând cu fiecare ediţie câţiva metri de ţărm.

 

De ce bijuterie contemporană?

Formarea mea artistică şi-a pus amprenta în delimitarea zonei de interes. Sunt artist vizual, specializat în fotografie şi video, interesat de artă contemporană şi design.

 

Ce a fost nou la ediţia Autor din noiembrie anul acesta?

Pe lângă designerii de bijuterie care au participat pentru prima dată, am iniţiat o nouă secţiune de design de obiect. În România producţia şi realizarea unui obiect de design este încă în fază incipientă, ceea ce obligă designerii de produs să găsească unele metode ce implică destul de multă manualitate şi tehnici mai puţin industriale. Obiectele devin, în acest caz, unicate sau serii foarte mici. Am considerat această nouă extensie în cadrul târgului firească şi bine venită.

 

Câţi expozanţi au fost?

Am avut 60 de designeri. A fost ediţia cu cel mai mare număr de designeri participanţi. Târgul a evoluat, am început de la un spaţiu cu o suprafaţă de 180 mp şi am ajuns la 800 mp şi 3.000 de vizitatori.

 

Care a fost plaja de preţuri în toamna aceasta la Autor?

Bijuteria de autor în România este ruşinos de ieftină. Fireşte, acest lucru stă în picioare în faţa celor care ştiu ce este o bijuterie de autor şi că nu are nimic de-a face cu bijuteria comercială sau bijuteria de brand. Au fost piese cuprinse între 80 şi 2.500 de lei.

 

Care au fost cele mai căutate nume/piese?

Cei mai căutaţi designeri, cei cu cea mai spectaculoasă evoluţie sunt cei care au fost prezenţi de la prima ediţie a târgului. Printre cei care au crescut o dată cu Autor enumăr pe: Ioana Matei, Raluca Buzura, Andra Lupu, Odette Lupu, Alina Băncilă, Roxana Davidescu, Romana Ţopescu, Mona Velciov, Carla Szabo, Maria Filipescu, Lady Magpie şi mulţi alţii.

Taguri: