[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Jewelry Design Fair, 23-25 noiembrie / Galeria ArtXpert

Jewelry Design Fair

Jewelry Design Fair

Unele au avut loc deja, altele urmează să se întâmple. Dacă vă număraţi printre pasionaţii de modă şi artă, nu aveţi voie să rataţi Jewelry Design Fair, Autor şi Unveiled.

Mergi?

Jewelry Design Fair este un eveniment  bianual destinat în exclusivitate designerilor de bijuterie contemporană, care va avea loc în intervalul 23-25 noiembrie la Galeria ArtXpert. Încadrarea evenimentului la categoria „târguri” este în sensul strict al unui grup de oameni care aparţin aceleiaşi comunităţi, accentul punându-se pe ideea de comunitate a designerilor. Acesta este destinat în exclusivitate artiştilor bijutieri, nu artizanilor, producătorilor de gablonzuri sau celor care au ca hobby producerea de bijuterii. „Pentru moment nu ne interesează decât artiştii români contemporani, din ce în ce mai numeroşi. JDF trebuie să fie o platformă comună de cunoaştere şi promovare a acestor artişti, făcând clar diferenţa dintre artă şi manufacturare”, explică Eugene Al Pann, unul dintre organizatori şi directorul Galeriei ArtXpert.

Pentru că spaţiul galeriei este limitat şi nu permite decât acomodarea a 15 artişti, acesta a hotărât ca, pe lângă cei 5 expozanţi cu care colaborează, să introducă încă 10 noi, aleşi din 40 de solicitanţi.

Criteriile de selecţie, pe lângă valoarea artistică, sunt legate de capacitatea artistului de a-şi crea propria-i identitate vizuală, propriul concept de expunere şi, cel mai important, posibilitatea de a-şi susţine colecţia printr-un artist statement coerent.

Selecţia va fi făcută de către un designer şi un proprietar de galerie de bijuterie, amândoi din California, şi de către directorul Galeriei ArtXpert, Eugene Al Pann.

JDF are menirea de a familiariza publicul cu designul de bijuterie contemporană. „Vrem ca oamenii să înţeleagă ideea de design, aşadar preţurile lucrărilor expuse nu se raportează doar la valoarea metalului şi a pietrelor, ci mai ales la calităţile estetice. Cred că sub 300 de lei, în momentul de faţă, nu poate fi achiziţionată o bijuterie de autor”, spune Al Pann. Evenimentul precedent a strâns circa 300 de vizitatori. „Artiştii au vândut şi au primit comenzi, au putut să discute cu vizitatorii despre lucrările lor din perspectiva unei opere de artă, cadrul invitând la acest gen de dialog. Cred că există o strânsă legătură între bijuteria contemporană şi colecţionarii de artă, aşa că mulţi dintre cei care vizitează JDF vin din zona colecţionarilor, a cumpărătorilor rafinaţi de artă contemporană românească”.

Jewelry Design Fair, 23-25 noiembrie
Galeria ArtXpert, Puţul lui Zamfir 45-47