[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.1Octombrie 2011 Profil de Bucureşti

FilmConversație cu Bogdan Dumitrache despre „Din dragoste, cu cele mai bune intenții”

Pe terasa „Din casă”, actorul Bogdan Dumitrache a fost gazda fără cusur și, deopotrivă, invitatul unei discuții despre filmul lui Adrian Sitaru, „Din dragoste, cu cele mai bune intenții”, dar și despre cârciumi și oraş.

ŞtiriCasa porțelanului prezintă colecțiile de iarnă

Maison de la Porcelaine își întâmpină musafirii luni, 17 octombrie, de la ora 14.00, cu noile colecții de iarnă create de Wagner Arte frumoase și Povești.

TeatreTeatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti este o instituţie publică de spectacole, de repertoriu, care îşi propune promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional.

TeatreTeatrul Bulandra - Sala Izvor

Teatrul Bulandra s-a înfiinţat în 1947, în jurul personalităţii remarcabile a doamnei Lucia Sturdza Bulandra.

EditorialeCa apa-n perete

În parcul Moghioroș, drumeţul are parte de o priveliște cu pretenții feerice pe cât de inutilă, pe atât de costisitoare: o fântână arteziană împroașcă apă multicoloră.

OraşViața de noapte de pe "Eminescu"

Seara, zarva de pe Mihai Eminescu se mai domolește: muncitorii încheie lucrul, comercianții închid obloanele. Șoseaua e mai liberă, însă trotuarele sunt pline – mai ales în fața cluburilor și a Teatrului Metropolis. Vă sfătuim (și vă dorim) să nu ajungeț

OraşPe strada Mihai Eminescu, ziua

Pe strada Mihai Eminescu găsești de la „Xerox – orice mărime”, mâncăruri „la botul calului”, chioșcuri de legume, cluburi și cârciumi până la biserici, ambasade, spectacole de teatru și servicii de ambulanță.

ŞtiriS-a deschis Grand Cinema Digiplex

14.000 de metri pătrați, 2.600 de locuri de vizionare cu fotolii ajustabile, 13 ecrane adaptate pentru suprafețe extinse de proiecție 3D – pe scurt Grand Cinema Digiplex, cel mai mare cinematograf din țară, deschis în Băneasa.

OraşOpera Comică pentru Copii s-a mutat în Giulești

Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (OCC) a fost renovată în câteva luni. Cu o acustică excelentă, sala era faimoasă încă de când a fost construită, în 1927, de către arhitectul Horia Creangă) și are și fosă de orchestră.

EditorialeMuzică de Bucureşti Irish

În Bucureşti, ascultăm muzică la tot pasul. O găsim în zumzetul motoarelor de pe străzi, în propriile căşti şi în ale celor care străbat oraşul cu transportul în comun, dar, mai ales, în locurile pe care le alegem sau în care ajungem întâmplător.

MuzicăNişa, noul mainstream

Este la modă, astăzi, să aparţii unui stil, şi mai puţin unui gen muzical. Ce era nişă în '90 a devenit curând mainstream, iar acum suntem cu toţii din nou în căutarea unei tabere.

MuzicăFlorian Pittiș

Îmi amintesc cum îl priveam cu ochi de copil. Nu știam pe atunci nimic despre generația în blue jeans, cum nu știam poate decât de The Beatles și Elvis.

MuzicăPreview concert: Elvis Costello

Cel mai recent titrat în paginile muzicale româneşti ca soţ al Dianei Krall, cu ocazia concertului pe care aceasta l-a susţinut la Bucureşti, Elvis Costello este unul dintre compozitorii şi interpreţii rafinaţi ai muzicii moderne.

MuzicăPreview concert Ten Years After

Le-a plăcut să schimbe lumea şi au reușit. Pe cea muzicală, cel puțin. Ten Years After își pun amprenta de mai bine de patru decenii asupra istoriei muzicale și o aduc, pentru a doua oară, la București şi pentru prima dată în alte trei oraşe din România.

Muzică clasicăLeacuri pentru melomani

Este mereu tentant să faci topuri după un Festival Enescu şi să vezi care au fost cele mai reuşite concerte, apoi dezamăgirile şi, în fine, concertele la care te aşteptai să fie aşa şi aşa şi care au confirmat.

MuzicăEddie Vedder - Ukulele Songs

Al doilea disc semnat Eddie Vedder (după soundtrackul pentru Sean Penn, Into the Wild) este un album „de stare”, cu un Vedder, la 46 de ani, foarte melancolic.

MuzicăThe Raveonettes - Raven in the Grave

Succesul avut cu EP-urile și cele 4 albume anterioare, duo-ul rock danez The Raveonettes să lanseze în 2011 un material aparţinând unei game complet diferite: Raven in the Grave.

MuzicăSuperHeavy - SuperHeavy

Un grup super natural, o alăturare muzicală absolut eclectică. SuperHeavy pornește cu un mare avantaj: Dave Stewart, Mick Jagger, Damian Marley, Joss Stone si compozitorul A.R. Rahman.

FeaturesCostică Harja, locatarul din Cărturești

Costică Harja e mereu la Cărturești. Nu prea răsfoiește cărțile din rafturi, dar se îngrijește ca tomurile să aibă condiții bune de viață.

Foto - ReportajMetamorfoze urbane: Hanul lui Manuc

În apropiere de Piața Unirii, la o aruncătură de suliţă de Curtea Domnească, altădată loc de negoț pentru cei mai pricepuți comercianți, astăzi Hanul lui Manuc a redevenit loc de rendez-vous.