[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.1Octombrie 2011 Profil de Bucureşti

CluburiAlt Berlin cu „acelaşi gust”

În fostul restaurant Berlin de pe Constantin Mille (vizavi de Cercul Militar) a răsărit anul acesta un club nou.

Invitatul luniiDr. Jekyll and Mr. Hyde sau despre pieton şi şofer în Bucureşti

De ani de zile, ori de cîte ori mă văd cu prietenul B. la o bere, ajungem la un moment dat la o temă asupra căreia nu reuşim să ne punem de acord: mie nu îmi mai place Bucureştiul, el continuă să-l îndrăgească.

FilmDin dragoste, cu cele mai bune intenții

Noul lungmetraj al lui Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de la Locarno pentru regie, dezvăluie povestea unui tânăr a cărui tihnă este tulburată de telefonul care aduce vești proaste.

FilmPremieră: Loverboy

Cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu va rula în cinematografe începând din 7 octombrie.

FilmPrincipii de viață - cronică de film

După eroicul și atipicul debut, Portretul luptătorului la tinerețe, film inegal, dar cu încercări curajoase, ultima poveste regizată de Constantin Popescu se instalează comod în rețeta „feliei de viață” de care filmul românesc recent începe să abuzeze.

FilmA naibii dragoste - cronică de film

Steve Carell nu e actorul meu favorit. Cred că e un epigonaș al lui Jim Carrey. Julianne Morre este una dintre actrițele care nu dau greș în niciun rol, cel puțin așa îmi amintesc.

FilmMiezul nopții la Paris - cronică de film

Un scriitor (Owen Wilson) împreună cu logodnica (Rachel McAdams) și părinții ei se află la Paris cu puțin înainte ca nunta să aibă loc și tinerii să se instaleze în Malibu.

FilmPina - cronică de film

Filmul 3D pe care Wim Wenders îl plănuia împreună cu dansatoarea Pina Bausch despre propria-i trupă de tanztheater din Wuppertal s-a transformat într-un film–omagiu, odată cu neașteptata și trista ieșire din scenă a coregrafei germane.

FilmAnim’est 2011, gala poveștilor animate

A șasea ediție a Festivalului Internațional de Animație Anim’est își răstoarnă tolba cu povești pline de imaginație și culoare în perioada 7-16 octombrie.

EditorialeUnde, la imperativ

Un amic îmi spunea cândva că i-ar plăcea să poată intra pe Google – vineri seara, de exemplu – și să scrie în bara de căutare: „unde să ies în oraș?”. Iar Google să răspundă prompt, printr-o listă de recomandări pertinente. Unde...?

CarteFlorin Iaru vorbeşte despre ultimul său volum: "Fraier de Bucureşti"

"Fraier de București", volumul de proze scurte semnat de Florin Iaru, se află la intersecția unor tendințe editoriale mai generale.

Carte"Unelte de dormit" - Ioan Es. Pop

Ioan Es. Pop nu este doar cel mai valoros, citit, premiat, tradus poet dintre cei afirmaţi în ultimii 20 de ani, ci e un foarte-mare-poet – şi nu doar al literaturii române.

Carte"Anvers" - Roberto Bolano

Această scriere, mai curând anti-roman, seamănă cu mai multe scurtmetraje proiectate, concomitent, pe acelaşi ecran.

Carte"Generation P" - Viktor Pelevin

"Generation P" este al doilea roman al lui Viktor Pelevin (n. 1962) care apare la Editura Curtea Veche, după „Mitraliera de lut” (2006).

Carte"Totul sub Cer" - Matilde Asensi

"Totul sub Cer" este un thriller istoric intens și bine scris, romanul (al cărui titlu trimite la numele pe care primul împărat al Chinei îl dădea domeniilor sale) amintește de seria de filme „Indiana Jones”.

CarteAutor în vizor: Ioana Baetica Morpurgo

Ioana Baetica Morpurgo vine în octombrie la București, pentru se întâlni cu cititorii romanului său, „Imigranții”, recent apărut la Editura Polirom.

Carte"Operele alese ale lui T.S. Spivet" - Reif Larsen

Simplu spus, T.S. Spivet este un băiat de 12 ani, fiul unui fermier din Montana și al unei cercetatoare pe care o denumește, respectuos, Dr. Clair.

ArtăDe la street art la muzeu. De vorbă cu Ciubi aka Pisica Pătrată

Fie că este Pisica Pătrată și semnează primul album de street art autohton sau e Alexandru Ciubotariu și creează impresionantul Muzeu al Benzii Desenate, inaugurat în luna iunie la Muzeul Național de Artă Contemporană, Ciubi este artistul momentului.

Health & BeautyLigia Pop ne vorbeşte despre alimentaţia vegană

Natalie Portman, Ellen DeGeneres, Alicia Silverstone, Alanis Morissette şi Tobey Maguire au adoptat acest stil de viaţă. Aceştia sunt doar câţiva dintre cei care au descoperit cât de sănătoasă este o alimentaţie vegană crudă.

Health & BeautySucurile verzi, cel mai popular mod de detoxifiere

Juice, to juice, juicing. Pe româneşte – „suc, a suculi, suculind”. Poate că sună amuzant, dar vă asigur că este o treabă cât se poate de serioasă şi mai ales sănătoasă.