[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 6/10/2011
Unde, la imperativ

Unde, la imperativ

Un amic îmi spunea cândva că i-ar plăcea să poată intra pe Google – vineri seara, de exemplu – și să scrie în bara de căutare: „unde să ies în oraș?”. Iar Google să răspundă prompt, printr-o listă de recomandări pertinente. Unde...?

Adverbul acesta se dovedește a fi unul buclucaș atunci când ești nehotărât sau, pur și simplu, vrei să știi mai multe ca să te poți hotărî. Ce film rulează în seara asta? Cum e cotat?, te-ntrebi. Dar concertul acela anunțat la Sala Palatului? Lista aceasta de interogații poate continua, pentru fiecare domeniu de interes în parte, atunci când vorbim despre punctele „fierbinți” ale capitalei.

Fiecare dintre noi are sursele sale. Indiferent că alegem varianta online sau că răsfoim o revistă, important e să aflăm și să ajungem acolo unde se întâmplă lucrurile care ne interesează. Însă nu doar evenimentele, ci și oamenii din spatele acestora contează.

Sunt personaje care dau conturul orașului prin acțiunile pe care le întreprind, sunt oameni care nasc tendințe sau care aduc perspective noi. Și când nume „grele” se alătură evenimentelor de mai sus, atunci semnul de întrebare pare să-și îndrepte coloana, ca și când s-ar scutura de dubii: trebuie să ajungem și noi acolo!

Am spus „noi” pentru că fiecare locuitor al acestei urbe definește, și se lasă transformat la rându-i, de acest oraș. Tocmai de aceea dedicăm fiecăruia în parte prima copertă. BeWhere the city is! vă vom spune de-acum în fiecare lună. Un îndemn scris în 80 de pagini. Am răsturnat semnul de întrebare. Și în loc să spunem „păzea!”, vă invităm în oraș.