[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 6/10/2011
SuperHeavy - SuperHeavy
Albumul lunii

SuperHeavy - SuperHeavy

Un grup super natural, o alăturare muzicală absolut eclectică. SuperHeavy pornește cu un mare avantaj: Dave Stewart, Mick Jagger, Damian Marley, Joss Stone si compozitorul A.R. Rahman.

Combinația poate părea o găselniță. Proiectul a luat ființă în urmă cu doi ani, timp în care s-au înregistrat 29 de piese, dar numai 12 au trecut, pentru moment, testul. Poate e greu de imaginat un Jagger interpretând în sanscrită ori pe ritmuri reggae (dar nu uitați albumul TRS Black and Blue), poate credeți că Stone a fost chemată doar pe post de divă sexy a grupului, însă lucrurile nu sunt atât de simple.

SuperHeavy e o armonizare a vocilor, a ritmurilor. Aşa cum Stone spunea, vorbim despre o muzică ce nu prea poate fi încadrată unui gen. O muzică a unor super staruri, a unor super voci. Jagger își ține bine partea, la fel și Stone, care face exact munca pentru care a fost pregătită - soul și aranjamente blues-rock. Urmașul lui Marley nu aduce altceva în grup decât reggae, iar lui Stewart nu-i scapă niciun riff.

Până ce SuperHeavy va lua și o formă live, sperăm și la București, merită să ne pregătim, cu toleranţă, urechile pentru acest altceva. Un melanj cu care orice iubitor de rock, reggae sau soul se poate identifica. Rockerilor le poate fi mai ușor și dacă regăsesc asemănarea între coperta SuperHeavy și cea a The Rolling Stones Bridges to Babylon