[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 24/10/2014
Începe Festivalul SoNoRo 2014 - „BRIDGES”
Bucureşti Iaşi Cluj-Napoca Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo - „BRIDGES”, între 31 octombrie - 17 noiembrie, la București, Cluj-Napoca, Iași.

Începe Festivalul SoNoRo 2014 - „BRIDGES”

A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfășoară anul acesta între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj-Napoca și Iași, sub tema “BRIDGES”.

Mergi?

În premieră anul acesta, festivalul s-a lansat în afara României, printr-un concert susținut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose și Ansamblul Raro, în renumita sală Konzerthaus din Viena.


Deschiderea oficială a festivalului SoNoRo la nivel național va avea loc, ca în fiecare an, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, vineri, 31 octombrie, la ora 19:00.Programul SoNoRo „BRIDGES” este inspirat de unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii.A IX-a ediție SoNoRo nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii - Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci și o vitală punte către ediția viitoare, poate cea mai importantă de până acum, cea în care pasărea SoNoRo va împlini zece ani de existență”, spune Răzvan Popovici, directorul festivalului.Repertoriul va cuprinde acordurile rafinate ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, muzica experimentală a lui John Cage, armoniile sacre din compozițiile lui Monteverdi sau Gesualdo, fascinația contemplativă a muzicii lui Olivier Messiaen, lirismul lui Dimitri Șostakovici și divinul firesc al cvintetului lui Franz Schubert vor delecta publicul prezent la seratele sonore.Anul acesta nici jazz-ul nu lipsește din festival. Muzica de jazz inspirată de filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinară a lui Andrei Tarkovsky Jr.

Acesta va asigura componenta video a serii, dar și o seară pasională la Palatul Bragadiru, intitulată „Over the Danube”, cu muzica țigănească a legendarului Roby Lakatos și a ansamblului său.Peste 35 de artiști internaționali vor lua parte anul acesta la festival: violoniștii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati sau Daniel Rowland, violiștii Vladimir Mendelssohn sau Răzvan Popovici, violonceliștii Anja Lechner, Valentin Răduțiu sau Nicolas Altstaedt, pianiștii François Couturier și Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek sau Cvartetul Schumann sunt doar câțiva dintre muzicienii prezenți anul acesta la concertele de la București, Cluj sau Iași.Pe lăngă concertele de excepție, festivalul propune în acest an și o întâlnire la București cu celebrul regizor francez Bruno Monsaingeon, care va discuta despre documentarele sale privind lumea muzicală a secolului XX.La Cluj-Napoca scriitorul și jurnalistul Marius Chivu va îndruma publicul ardelean printre diversele punți și poduri celebre.Tot la Cluj-Napoca, prin colaborarea inițiată cu Universitatea de Artă si Design, 14 studenți ai Programului de Master Design Textil au creat produse SoNoRo, sub coordonarea profesorului universitar doctor Radu Pulbere, produse care vor fi disponibile și la vânzare la toate concertele SoNoRo din București și din țară.Interferența artelor este prezentă și prin intermediul obiectelor de ceramică unicat, integral realizate și decorate manual pentru SoNoRo de Mădălina Teler, designer ceramist (“De Ceramică”).


Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro.

Biletele şi abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.