[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 22/09/2015

Violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica lansează "A journey into classical"

Violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica lansează

Violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica lansează albumul "A journey into classical", vineri, de la ora 20.00, la Palatul Bragadiru din Bucureşti, printr-un concert de 80 de minute, care va fi urmat de o sesiune de autografe.

De peste 18 ani, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica formează un duo muzical, cei doi fraţi înfiinţând în Olanda, ţara lor de adopţie, Kamerata Stradivarius, o orchestră de cameră,
împreună cu care au înregistrat noul album "A journey into classical" pe care se regăsesc opt lucrări celebre din repertoriul muzicii clasice, semnate de Paganini, Fauré, Bazzini, Piazzolla, Lalo şi Ravel.

Răzvan şi Andreea Stoica au conceput acest disc cu gândul că muzica clasică poate fi cu adevărat accesibilă tuturor celor care iubesc frumosul, celor care aleg muzica clasică.

Tehnica şi pasiunea interpretării lui Răzvan Stoica au atras admiraţia publicului şi a criticilor din întreaga lume, fiind onorat cu peste 30 de premii muzicale internaţionale. Din anul 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câştigat‐o prin competiţia de prestigiu "Strad prize" de la Salzburg. În urmă cu doi ani, a cucerit marele premiu al Ruroradio New Talent Competition, desfăşurat la Bratislava.

"Avem orchestraţii originale minunate şi cred enorm de mult în acest proiect. Timp de mulţi ani, am visat să combin un aranjament pentru vioară, pian şi orchestra de corzi, într‐un repertoriu care să surprindă. Emoţiile, visele şi muzica formează o sinergie perfectă, e un fapt dovedit. Am selectat câteva dintre preferatele mele piese de concert şi le‐am folosit ca sursă de inspiraţie, pentru a crea o călătorie muzicală magică. Fiecare piesă de pe album are propria poveste", spune violonistul.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate prin reteaua Eventim.

Taguri: