[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Nou9, Aviatorilor 9

Nou9

Nou9

Bucureștiul îți oferă, din când în când, surprize foarte plăcute, iar plăcerea e cu atât mai mare când descoperirea e întâmplătoare. Astfel, ce vă mai poate oferi o plimbare la Șosea?

Mergi?

Printre altele, o curte frumoasă, cu scaune colorate și cu biciclete la fel de colorate și de tentante și care are o denumire ingenioasă, atractivă: La vita e velo. Eu am intrat, m-am uitat și mi-a plăcut și am aflat că există și o ceainărie și un mic bar. M-am întors, am intrat într-o cameră potrivită și colorată și am cerut meniul. Mi s-a spus că nu există, pentru că pot primi doar ceai, suc sau cafea. Eram puțin nelămurit, dar gazdele mi-au spus că alături este barul. Am ieșit și am intrat alături într-o cameră micuță, albă, cu scaune colorate, firește, și doi tineri domni care m-au lămurit.

Eram într-un „Bardezi” (așa îmi place să spun/scriu), adică un loc unde puteți bea alcool, puteți fuma, puteți asculta muzică bună, toate aste între 12-20, aprox. Ce surpriză foarte plăcută! De mult nu mai intrasem într-un bar de zi. Acesta este parte a galeriei Nou9, care funcționează în camerele de deasupra și a fost deschis (barul) pe la început de octombrie. Bref: am cerut spritz aperol (15 lei, bun, mi-a amintit de Venezia) și un ceai de munte (8 lei, adus din Grecia, aici nu găsiți. Are o culoare delicată, bate spre vinul alb și are o urmă de gust de tei, pe lângă aromele de plante sălbatice). Am stat la palavre cu gazdele și cu cei care începuseră să vină, iar când am plecat, m-am gândit că vita este bella, cu/fără velo. 

Nou9, Aviatorilor 9, 072 254 0530