[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 8/11/2012
Ludic, Colței 50

Games bar: Ludic

Games bar: Ludic

Nu credeam să fie atâtea jocuri de jucat... indoor, care să nu fie de noroc și, mai ales, nu bănuiam că-s atât de mulți jucători, unii dintre ei, dependenți.

Mergi?

Vestea bună, pentru ei, are forma și cele trebuincioase unui bar, așezat în centru (nu, nu în irespirabilul Centru Vechi), care are și o denumire în spiritul și regula... jocului: Ludic. În acel spațiu au mai fost baruri, cafenele; mi-amintesc de unul care avea pe pereți afișe cu Pin-Up Girls, apoi a funcționat The Legend, iar acum mesele sunt ocupate de tineri și foarte tineri clienți aplecați asupra unor hărți, cărți, trasee, jetoane, care, cu paharele și cu ceștile alături, fac calcule&strategii doar de ei cunoscute.

Era seara de 31 octombrie (pentru cei încă, nefamiliarizați, Halloween) și m-am așezat pe un scaun la bar, am luat meniul împăturit ca un avion (cu scrisul cam mic) și i-am cerut simpaticului barman o Wyborowa (8 lei/40 ml, of, of, of...) și, apoi, un Long Island (20 lei). Până să fiu servit, am dat o tură vizuală: colorat viu, dar nu obositor, cu un citat din Johan Huizinga la loc de cinste, cu multe băuturi (am gustat și un absinth... belgian, prea aromat), cu șirul lui Fibonacci desenat deasupra rafturilor cu sticle și, mai ales, cu multe cutii cu jocuri, pe care sunteți liberi să le folosiți. Eu am recunoscut „decât” Scrabble, dar mi-au plăcut cum sună Meșterul Manole și Empire Vampire! Și mi-a mai plăcut combinația din Long Island, adică rom, vodcă, cointreau, gin și tequila, toate agitate în shaker, apoi turnate peste gheața cu puțină cola. A fost foarte bun! Hm, parcă m-aș mai „juca” o dată! Ceea ce vă doresc și dumneavoastră! 

Ludic, Colței 50, 07456LUDIC, adică 0745.658.342 ,  0314.38.01.79; ludus.ludere@gmail.com

Taguri: