[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 9/03/2015
The Rewrite (2014)
Film de weekend

The Rewrite (2014)

A scrie, a rescrie. Nu este o întrebare nici măcar retorică. Este un fapt. El se petrece deseori, mai ales atunci când se caută cea mai bună variantă.

Comedia romanțioasă din 2014 a lui Marc Lawrence nu iese cu mare lucru din tipare; poate doar cu o Marisa Tomei la vârsta de 50 de ani sau, mai bine zis, fără vârstă…

Subiectul este unul ușor, care totuși te pune puțin pe gânduri – cât de-o duminică după-amiază. El, interpretat de Hugh Grant – același fante, dar la 54 de ani acum – fost scenarist de succes la Hollywood, acceptă până la urmă rolul de profesor de facultate. O scurtă idilă cu o studentă, câteva replici amuzante. Același farmec al Marisei.

Bineînțeles, nu lipsește figura dascălului sever, calculat – aici interpretat de Allison Janney (vezi Juno, American Beauty, The Help), cum nici cea a profesorului șef de departament blând, înțelegător, „de gașcă” – un alt fel de J.K. Simmons. Tată de familie numeroasă, emotiv, un bun prieten.

Și atunci de ce să vezi The Rewrite? Poate pentru că deși a primit notă mică pe faimosul IMDB – dar acolo nici BlowUp-ul lui Antonioni n-a sărit de 7,7 (fără a face vreo comparație, clar!) – este un film care îți lasă, cel puțin pentru câteva momente, senzația că oricând poți să o iei de la capăt. Și, mai ales, că e bine să faci asta. 

Taguri: