[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 5/12/2012

Filmul ShortsUP: The Last Farm

În fiecare miercuri puteți vedea un scurtmetraj oferit de prietenii noștri de la ShortsUP. Departe de noi gândul de a vă întrista, mai ales acum în așteatrea lui Moș Nicolae. Dar filmul de azi nu e chiar “a piece of cake”, o să vă pună la încercare.

Înainte să debuteze cu lungmetrajul de ficțiune Volcano, regizorul islandez Rúnar Rúnarsson (n. 1977) a regizat câteva scurtmetraje, unele au ajuns la Cannes și chiar la Oscar. În 2006, The Last Farm, a fost nominalizat la premiile Oscar pentru scurtmetraj.

Se apropie iarna și bătrânul Hrafn face ultimele pregătiri pentru retragerea de la ferma unde locuiește împreună cu soția sa, departe de copii și oraș. Cu precizie și atenție pune la punct absolut tot pentru a nu-i deranja pe cei din jur cu planurile lui.

Deși stilistica misterului bine cântărit  și colorat în griuri și nuanțe de vânt și pământ vă va da câțiva fiori pe șira spinării, filmul ajunge să emoționeze exact în cele mai călduroase zone ale sufletului și să funcționeze ca o meditație lucidă și justă la viața și iubirea din preajma noastră.

 O selecţie extinsă de scurtmetraje online e disponibilă pe ShortsUP.ro   ShortsUP