[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 21/11/2012
Regia: Kirby Ferguson, SUA, 2011

Filmul ShortsUP: Everything is a Remix

Filmul ShortsUP: Everything is a Remix

În fiecare miercuri veți putea vedea un scurtmetraj oferit de prietenii noștri de la ShortsUP. În strânsă legătură cu tema cover-ului "Mentori și ucenici", ShortsUP ne oferă un scurtmetraj care chestionează sursele și influențele creativității.

Regizorul Kirby Ferguson a realizat în 2011 filmul "Everything is a Remix", în patru părți, în care susține că totul este remixat, iar pentru orice fel de tip/ formulă/gen de creație trei pași sunt absolut necesari: copiere, transformare și combinare. Nimic nu este clădit sau creat pe o bază originală. 

Episodul 3 se oprește la începuturile erei computerelor (pe vremea când Macintosh a împrumutat de la Xerox și apoi a îmbunătățit), dar se oprește și la coincidențe în invenții, de-a lungul vremurilor. Fiecare ne-am pus întrearea dacă la un moment dat cineva n-ar fi existat sau n-ar fi inventat/ creat un anumit lucru, ce s-ar fi întâmplat? N-ar mai fi existat deloc? Exemplele sunt încurajatoare. 

  O selecţie extinsă de scurtmetraje online e disponibilă pe ShortsUP.ro   ShortsUP

 

Taguri: