[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 1/11/2012
Bucureşti Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF va avea loc în perioada 20 - 25 noiembrie, la Cinema Scala și Cinema Elvira Popescu.

Cel mai important festival european de film documentar @ BIEFF 2012

Cel mai important festival european de film documentar @ BIEFF 2012

Filme de la Festivalul Internaţional de Documentar Amsterdam (IDFA), cel mai important festival european de film documentar, vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF.

Tările de Jos sunt unul dintre liderii internaţionali în domeniul filmului experimental şi artei vizuale. IDFA proiectează anual peste 300 de documentare. David Maysles, Raymond Depardon, Werner Herzog, Ulrich Seidl sunt doar câţiva dintre regizorii ale căror filme documentare au fost proiectate în premieră mondială la Amsterdam.

IDFA prezintă în cadruL BIEFF secţiuna sa destinată documentarului experimental, Paradocs. Aceasta secțiune inedită expune ce se întâmplă în afara tratării estetice tradiționale a documentarului, la granița dintre film și artă vizuală si pe acei autori care exploreaza noi mijloace artistice de a face dreptate complexității realului.

Programul IDFA Paradocs, prezentat cu sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos și Fundației Konrad Adenauer, propune cateva dintre cele mai incitante experimente ale ultimului an.

Desemnat drept cel mai bun film documentar la Festivalul de la Tampere 2012 și extrem de apreciat în circuitul festivalier internațional, I WILL FORGET THIS DAY este un eseu pe marginea stării de spirit a femeilor aflate pe punctul de a face avort. Un studiu incisiv despre dificultatea de a lua decizii morale în conditiile realităților sociale dure din Rusia. Regizoarea ALINA RUDNITSKAYA reușește, in mod paradoxal, ca printr-o observatie aparent "detasata" sa ajunga foarte aproape emotional de personaje. Un demers umanist în care nu se emit nici judecăți de valoare, nici verdicte, spectatorul fiind lăsat să observe limbajul corporal și privirea femeilor, ce tradeaza conflictele lor interioare.

De asemenea, EYE Film Institute aduce la Bucureşti o selecţie a celor mai interesante scurtmetraje olandeze recent, program realizat de curatorul Anna Abrahams, directorul EYE Experimental şi membru în juriul BIEFF 2012.

Noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF va avea loc în perioada 20 - 25 noiembrie, la Cinema Scala și Cinema Elvira Popescu. Intrarea la proiecțiile și evenimentele conexe BIEFF este liberă, în limita locurilor disponibile.