[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 31/05/2013
Festival de film: Czech Film Hunting
Bucureşti Czech Film Hunting, 1-5 iunie, la Garajul Ciclop, Grădina Muzeului George Enescu, WASP, Palatul Știrbei

Festival de film: Czech Film Hunting

Între 1 și 5 iunie, la Czech Film Hunting, filmele părăsesc cinematograful și ies în oraș, în parcări, zone industriale, conace și castele.

Mergi?

Czech Film Hunting, festivalul aflat la prima ediție organizat de Centrul Ceh, se va desfășura la început de iunie, în spații neconvenționale.

 

Filmele vor fi proiectate în locuri „uitate”, pe lângă care trecem zi de zi: o vânătoare de locuri cu poveste și de filme de văzut (și de povestit).

Pe 1 iunie, de la ora 21:00 festivalul debutează cu filmul „Ferat Vampire” în Garajul Ciclop, de pe Bulevardul Magheru, nr. 6-8.

Deși aflat în centrul Capitalei, Ciclopul este un spațiu puțin accesibil, pe care puțini l-au văzut îndeaproape.

Cele două seri de festival desfășurate aici marchează o premieră: este prima dată când se proiectează un film aici.

În această parcare Centrul Ceh propune două seri (sâmbătă și marți) cu o tragicomedie horror („Ferat Vampire”) și un horror comic („The Cremator”), ambele regizate de Juraj Herz.


Duminică, 2 iunie, în Grădina Muzeului George Enescu (Calea Victoriei 144), într-o atmosferă demnă de memoria compozitorului va fi proiectat de la ora 21:00 filmul „Amadeus”, în regia lui Miloš Forman.


Luni este seara lui Švankmajer. Suntem invitați într-o zonă industrială, la WASP (Str. Ion Minulescu, nr. 67 - 93, Fabrica Flaroș, corp B, etaj 2, zona Timpuri Noi).

 

WASP a fost o fabrică de textile, acum produce artă contemporană. Aici vor fi proiectate simultan, pe 3 iunie, filmele lui Švankmajer: unul într-o cameră neagră, celălalt într-o cameră albă.

 

După seara de marți petrecută, din nou, la Ciclop, în data de 5 iunie se desfășoară ultima seară de „vânătoare” a filmului cehesc.

 

Este Menzel Night la Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107). Sunt două nume cu „poveste”: dacă unul este „gazda”, punându-și la dispoziție palatul, celălalt este invitatul de onoare.

Pe 5 iunie, în încheierea festivalului vor fi proiectate simultan mai multe filme semnate de Jiří Menzel, printre care „Trenuri bine păzite” (câștigător al Oscarului) sau „L-am servit pe regele Angliei”

Citiți detalii despre program AICI