[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 10/03/2015

Ce este fericirea

Ce este fericirea

Vă amintiți când a fost ultima dată când totul era perfect? Se pare că acela era un moment de fericire. Sau poate nu. Fericirea este, precum timpul, relativă.

Ba chiar în ultimul an de liceu ni s-a explicat, la o oră de filosofie, că aceasta nu există. De fapt, omul nu este niciodată complet ca să fie fericit... Poate că durează o fracțiune de secundă, apoi îți amintești că nu ai plătit telefonul sau ai uitat să iei apă. Și trece.

Unii spun că o trăiesc, fără să o explice, alții găsesc în căutarea ei mai multe satisfacții decât în „destinația” propriu-zisă. Până la urmă, fiecare și-o face cu mâna lui.

Hector – pentru că la el voiam să ajung – a umblat pe trei continente să o găsească, să afle și părerile altora, iar finalul călătoriei sale a coincis cu revelația: fericirea era acasă.  E adevărat, de multe ori umblăm după cai verzi pe pereți, cum se spune, și o lăsăm să treacă pe lângă noi. Vorba lui John Lennon: „Life is what happens to you while you’re busy makin other plans”.

Și atunci să lay back and wait for it? Sau să o căutăm cu lumânarea? Dacă veți viziona Hector and the Search for Happiness (2014) poate vă veți pune câteva întrebări în plus. Cât despre răspunsuri, vă privește.

Simon Pegg este protagonistul producției, îndeaproape urmat de Rosamund Pike. Mai apar Jean Reno și Toni Collette, printre alții. Un film de aventură, cu puțin umor și desen animat, realizat de britanicul Peter Chelsom.  

Taguri: