[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 26/07/2012

Cavalerul negru: Legenda renaşte - cronică de film

Cavalerul negru: Legenda renaşte - cronică de film

Nu aveam cum să trec peste cea mai nouă și ultima (oare?) apariție a justițiarului din Gotham City.

După ce în Batman Begins am văzut cum a început legenda, iar în The Dark Knight priveam la un Batman care prefera să fie privit ca un ucigaș, știind că, astfel, legea va domni în orașul pe care-l iubește atît de mult, ultimul film din trilogia concepută și regizată de Christopher Nolan, The Dark Knight Rises, are pretenția să ne aducă un final glorios, măreț, demn de (re)numele supereroului mascat în negru.

 

Astfel că Batman este pus în fața unui nou dușman: Bane (Tom Hardy), care a avut oarece legături cu Liga Umbrelor (vezi Batman Begins). ”În fața” e ușor cinic spus, pentru că Bane are o mască destul de respingătoare, care-i acoperă mare parte a feței, dar care-l ajută să și respire. Bane e puternic fizic, e dur și are un singur scop: să distrugă Gotham. Nu vă spun mai multe despre intriga propriu-zisă, pentru că nu apar prea multe complicații. Apar, în schimb, cîteva personaje noi și nu prea. O mai țineți minte pe Catwoman din Batman Returns? Își face reapariția, cu un alt chip: Anne Hathaway este Selina Kyle și are un rol important în viața eroului. Este introdus polițistul John Blake (Joseph Gordon-Levitt), despre care vom afla, la final, un lucru foarte interesant.

 

Filmul e lung (164 minute), dar timpul trece, relativ, repede. Aveți acțiune, efecte speciale, dar care nu sufocă filmul, muzica (cam prea prezentă) lui Hans Zimmer este la locul ei, actorii își fac treaba cu plăcere, astfel că sala răcoroasă vă așteaptă. Fiindcă veni vorba de sală, mergeți la IMAX. Nu e 3D și asta e foarte bine, pentru că imaginea este un atu al filmului. 

 

The Dark Knight Rises, SUA, 2012, regia Christopher Nolan, cu Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Michael Caine, Gary Oldman, 164 minute.