[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 15/04/2013

The Tiger Lillies, DakhaBrakha și Sofa Surfers, în concert la TIFF

The Tiger Lillies, DakhaBrakha și Sofa Surfers, în concert la TIFF

The Tiger Lillies, DakhaBakhra, Sofa Surfers, Ioan Pop și Grupul Iza sunt câteva dintre numele care vor concerta la TIFF 2013.

Mergi?

Pe 3 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, spectatorii TIFF vor avea parte de un show cu totul aparte – The Tiger Lillies. Un trio provocator și avangardist care combină cabaretul, vodevilul, musicalul și teatrul de stradă, The Tiger Lillies are reputația unei trupe cult și fani declarați ca Mel Brooks, Terry Gilliam sau Marylin Manson. 

Excentrice și intense, show-urile lor i-au purtat pe toate continentele, fie în compania unor trupe de teatru, fie pe cont propriu. „Nu e de mirare că e o trupă cult peste tot în lume – un show al celor de la The Tiger Lillies e o călătorie printre emoții intense, una care trece prin inima melodramei și iese la capătul celălalt, într-o bizară frumusețe”, scria „Evening Standard”. Trupa a lansat peste 30 de albume, inclusiv „Shockheaded Peter” – distins cu două premii Olivier, în 2002 - și „The Gorey End”, nominalizat la Grammy în 2003. Formația a fost subiectul unui documentar, Drunken Sailor (2007), realizat de Sergei Bodrov, regizorul nominalizat la Oscar pentru filmul Mongol

Un eveniment cu totul special va avea loc în seara de 4 iunie, la Casa de Cultură a Studenților: proiecția specială Earth/ Pământ (1930), capodopera regizorului ucrainean Alexander Dovzhenko (1894 - 1956), cu acompaniament live DakhaBrakha. Filmul face parte din „Trilogia ucraineană”, alături de Arsenal și Ivan,serie criticată de puterea sovietică pentru realismul care submina transmiterea ideilor revoluționare și elogiată mai târziu de critica internațională, Dovzhenko fiind considerat unul dintre cei mai importanți cineaști ai perioadei.

Proiecția va fi acompaniană live de DakhaBrakha (în ucraineana veche „dă/ia”), cea mai cunoscută și apreciată trupă din Ucraina, cu peste 300 de concerte în afara țării.  

În seara de 5 iunie, la Hotel Continental, va concerta una dintre formațiile momentului pe scena indie rock, Sofa Surfers. Show-ul va fi precedat de proiecția filmului Trains of Thoughts, un eseu vizual despre stațiile de metrou din marile orașe ale lumii, regizat de Timo Novotny pe muzica austriecilor de la Sofa Surfers

Iubitorii muzicii tradiționale românești vor avea seara lor duminică, 2 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, când Ioan Pop și Grupul Iza vor cânta pentru publicul TIFF.

La final de festival, pe 8 iunie, la Euphoria Music Hall, spectatorii TIFF se vor întoarce la stroboscoapele, laserele, fumul și ritmurile de dans din anii 80 și 90, cu Discoteca, un concept muzical nou care reînvie hiturile acelor ani. Guest star-ul serii: cântăreața Marina Voica. În aceeași seară, clujenilor și invitaților TIFF le sunt rezervate și alte surprize. 

Prețul unui bilet la concert este 30 de lei. Tichetele pot fi cumpărate în avans, de pe www.biletmaster.ro. Pentru seara de 8 iunie, s-a pus în vânzare un număr limitat de 100 de bilete, la prețul de 100 de lei