[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 23/11/2012
Bucureşti www.barmaniada.ro

Barmaniada 2012 – Câştigătorii etapelor de mixologie şi barista

Barmaniada 2012 – Câştigătorii etapelor de mixologie şi barista

În această săptămână, la Palatul Ghika, au avut loc etapele de mixologie şi barista din cadrul celei de-a patra ediţii Barmaniada.

La competiţie au participat barmani din toată ţara, aceştia reuşind să scoată în evidenţă aroma şi calităţile cafelei şi mixând ingrediente inedite în crearea unor cocktailuri concept.

Probele din cadrul Etapei de Barista au constat în prepararea a 4 espresso, 4 cappuccino şi 4 băuturi proprii pe bază de cafea, în doar 15 minute. Locul I a fost ocupat de Alexandru Halchias, care a ales să folosească o cafea specială, numită El Salvador. Pentru prepararea băuturii creaţie proprie, Alex a combinat fructul de cafea, zmeură deshidratată şi vanilie.

Ocupantul locului secund, Dan Ursan a folosit cafea 100% arabica din Kenya, iar Silviu Popa, ocupantul locului 3, a utilizat o cafea de origine din El Buey Nicaragua.

Etapa de Mixologie a avut tot patru probe: Shot Tails, Cocktail Concept, Jameson Perfect Serve şi Quick Mixology.

Câştigător a fost desemnat Călin Ioaniciu, care a folosit bomboane cu ciocolată neagră-amăruie într-un cocktail Dark O’Cherry.
Twinkle Star este cocktail-ul cu care Marian Aldoiu a obţinut locul al doilea, iar Alexandru Tudor – Bloom, ocupantul celei de-a treia poziţii, a făcut un cocktail cu arome florale şi citrice.

Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiţiei, „Barmanul Anului 2012 în România”. 

Taguri: