[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/11/2012

Shabby Chic

Shabby Chic

Odată cu valul vintage, noi stiluri de design au fost redescoperite. Minimalismul și simplitatea au fost date de-o parte pentru a face loc detaliilor shabby chic.

Din ce în ce mai multe magazine, boutique-uri de fashion, design interior sau chiar florării și ceainării, au adoptat acest stil rustic britanic. Despre unele am scris deja – British Gallery, Lolita Fashion & Coffee Corner, magazinul de haine şi accesorii vintage, Mon Chic Jardin, florăria cu colivii și jardiniere în formă de ceainice din fier forjat, sau Infinitea și Joie de Vivre, două ceainării la fel de romantice, florale și delicate ca o după-amiază însorită de toamnă într-un sat din Gloucestershire. Despre celelalte, citiți astăzi. Cea mai potrivită pentru a vă introduce în acest stil este Ceainăria Lipscani. Chiar la intrare pe Gabroveni, în Centrul Vechi, aceasta reușește să trezească acea atmosferă de Alice în Țara Minunilor cu baldachine înflorate, perdele pastel, trandafiri albi, roz și galbeni în vaze de porțelan, ceșcuțe de ceai pictate care așteaptă pe mese albe din fier forjat. Aici găsiți mai ales accesorii de grădină, dar și piese de mobilier vintage recondiționat. 

Vintage în Centrul Vechi găsiţi şi la Thomas Antiques. Şi aici sunt obiecte de decorat sau mobilă tipic englezească, cum ar fi como-dele cu trei sertare sau fotoliile masive şi seturile de farfurii pictate.


Dacă preferaţi shoppingul online, încercaţi www.retroboutique.ro. Ce m-a oprit pe mine aici a fost, în afară de pozele sugestive, îndemnul „la noi în prăvălie îşi aşteaptă muşterii ceasuri prăfuite, rame de poză înflorate şi lămpi cu picior de lemn. În drumul tău spre ceaiul de amiază ia unul din ele cu tine. Între toţi cei la fel, tu ai să fii cel venit spre ţinere de minte”.
La fel de atrăgător este şi Dichis Deco, tot un magazin online cu obiecte care să vă „dichisească” interioarele, unele mai hand-made decât altele. Pentru o atmosferă shabby chic, de aici puteţi lua unul dintre tablourile cu trandafiri.


Nu în ultimul rând şi, mai ales, pentru a merge la sigur, vă trimit pe www.shabbychic.com. Este un brand creat de o pasionată a stilului, care merge la târguri de gen, cumpără, recondiţionează şi apoi vinde în magazinul său piese de mobilier şi decor rustic britanic. Aveţi aici şi o listă a dealerilor de mobilă shabby chic din SUA şi Canada, precum şi magazinele din Europa, în care puteţi găsi produse Shabby Chic.

Taguri: