[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 23/11/2012

Black Friday 2012: Stocurile magazinelor online, epuizate în câteva ore

Black Friday 2012: Stocurile magazinelor online, epuizate în câteva ore

Fiecare magazin online a oferit zeci de produse cu reduceri, iar primele stocuri au fost epuizate în doar câteva minute.

Cei mai mulţi dintre comercianţii online au ales să-şi publice oferte încă de la miezul nopţii, iar numărul foarte mare de vizitatori a făcut ca site-urile să fie indisponibile pentru o mare parte dintre potenţialii clienţi.

Paginile marilor magazine de electronice şi electrocasnice îi învitau pe cumpărători în sedii în momentul în care serverul era blocat de numărul prea mare de accesări simultane.

Printre cele mai căutate produse au fost televizoarele LED sau LCD, camerele foto digitale, laptopurile, tabletele, telefoanele, ebook-urile, perifericele pentru computer sau aparatele electrocasnice.

Cele mai multe reduceri au fost între 15 şi 60%, dar unii dintre vizitatorii site-urilor au susţinut că multe dintre preţuri au fost mărite special la începutul lunii pentru ca acum reducerea aplicată să fie mai mare.

De asemenea, unele magazine avea preţuri identice pentru aceleaşi produse.

Cel mai mare magazin online din România, eMAG.ro, a afişat ofertele după ora 8:00, explicând că nu a anunţat ora exactă pentru a evita blocare site-ului. Astfel, serverele au răspuns instantaneu în peste 95% din timp, site-ul fiind indisponibil pentru doar 20 de minute.

Doar pe eMAG.ro s-au comandat peste 100.000 de produse în doar patru ore, au fost 70.000 de comenzi şi mai mult de 1,2 milioane de vizite. 

Taguri: