[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 8/11/2012
Bucureşti Awhere se află pe strada Mircea Vulcănescu nr. 23.

Locuri noi: Awhere

Locuri noi: Awhere

O altă casă cu şi pentru arte s-a deschis în oraş. O casă cochetă cu scară interioară, apărată de o curte, cu pod, subsol şi balcon interior. Vibrează de spirite bune pe Mircea Vulcănescu.

O casă în care se întâlnesc mai multe concepte, în care artele se întrepătrund şi unde se schimbă idei. Şi în care sunteţi invitaţi să contribuiţi cu obiecte, sunete, concepte. Intrarea – o uşă masivă de lemn, cu vitralii. Camerele de la etaj sunt albe, cu grinzi de lemn decorate minimalist. O masă, scaune, tablouri şi valize vechi sunt „aruncate” din loc în loc. Colţuri de lectură sunt peste tot. În ultima cameră, o verandă cu geamuri. În mijloc tronează un balansoar de care atârnă o cergă. E o atmosferă de calm şi relaxare. Te simţi bine. Corpurile moderne de iluminat au fost acoperite cu pânze colorate, aşa că lumina nu răzbeşte violent.

Într-o plimbare, Cristina Dobrotă a pus ochii pe această clădire de 240 de metri pătraţi, renovată.
Adela Edu (absolventă de Arte) locuieşte aici şi se ocupă de aspect cu toate... „aspectele” lui: culoare, desen, pictură. Dacă ai chef de joacă, pe măsuţa în formă de inimă din camera principală sunt toate ustensilele de care ai nevoie. „Am privilegiul să văd cum se dezvoltă casa, cum se schimbă, stând aici. Am revelaţii zilnice”.
Catrinel Bejenariu (absolventă de Teatru) se ocupă de partea de performance. Ea a stabilit că SubSol este locul unde reprezentaţiile de orice fel sunt puse bine în evidenţă. Trei fete cu personalităţi diferite dau viaţă unui spaţiu în slujba conexiunilor, a cunoaşterii, a prieteniei. Diviziunea muncii este bine stabilită la Awhere. Toate camerele au fost „îmbrăcate” în stiluri diferite.

În camera ToWhere – „haina se face pe om” este un concept inventat, care se adresează tinerilor designeri, care pot expune cu vânzare, iar cei care-şi doresc să devină designeri o pot face aici, sub supraveghere. Camera cu ţinute are un design aparte: plase de sârmă pe pereţi şi pe tavan. Au fost înlocuite astfel cu succes celebrele umeraşe sau manechine. Camera este pictată cu spray fluorescent, în aşa fel încât seara, lumina blacklight să schimbe atmosfera. Responsabil ToWhere: Cristina Dobrotă.

SubSol: open to perform
SubSol este un spațiu destinat exclusiv performance-ului și instalațiilor. Spațiul este... un subsol. Nu este nimic modificat în el, tocmai pentru a fi cât mai puține elemente externe care să influențeze actul artistic. Nu există scenă, reflectoare ori sunet specific spectacolului. Este un spațiu gol pe care fiecare artist îl poate folosi cum simte. Numărul spectatorilor va fi de 10-15 oameni, tocmai pentru a păstra intimitatea. Responsabil SubSol: Catrinel Bejenariu. Fetele evită cuvinte ca „workshop”, „atelier”, „curs” . Vor fi întâlniri la Studio-ul de croitorie, altele la Studioul de tango cu Oana Danzer, dar şi unul de abc cinematografic. „Prin concerte încercăm să aprofundăm relaţia artist-spectator”, spune Catrinel. Tinerele anunţă astfel că ziua de vineri este dedicată spectacolului de teatru sau concertului.

Furnicături - În fiecare sâmbătă @where petrece. Conceptul „Furnicături” este exploatat atât prin intermediul texturilor, pânzelor pictate, obiectelor expuse, cât şi prin intermediul senzorialului. Petrecerile reprezintă o celebrare, o sărbătoare a săptămânii.

Awhere, Mircea Vulcănescu 23; www.awhere.ro

Program noiembrie:

În fiecare marţi de la ora 19:00 – Call for artists sau ideile tale prezentate @where.
În fiecare miercuri de la ora 19:00 – „construim împreună” powered by Adela.
În fiecare joi de la ora 19:00 –  Catrinel în Circumstanţe.
Vineri – live act.
Sâmbătă – Furnicături.
Studioul Awhere: Studio de tango argentinian – luni, vineri (19:00-20:30); Studio de croitorie – miercuri (18:00-19:30), joi (18:00-20:00).
Practica se face la atelierul din strada Matei Voievod 35.