[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 6/10/2011
Proiecte de stradă: I love Bucharest

Proiecte de stradă: I love Bucharest

Au zugrăvit stația de metrou Gara de Nord și au adus zebre în subteranul Pieței Victoriei.

Cu siguranță ați observat în goana zilnică bibliotecile improvizate de buchiniștii de la Universitate, care au fost înzestrate cu stenciluri reprezentând portrete ale unor personalități culturale.

Echipa I Love Bucharest a pus în practică un alt proiect curajos. De data asta, l-a adus în cartier pe MR. Urban, bucureșteanul, rezidentul, copilul, adolescentul sau bătrânul, oricare dintre noi. Drumul Taberei a fost cartierul ales pentru a schimba vizual zidurile Liceului „Eugen Lovinescu”, din spatele pieței Chilia Veche.

MR. Urban a apărut din nevoia de culoare, din frustrare, din dor de bun-simț, iar menirea lui speră să fie trezirea, sunt de părere artiștii care iubesc Bucureștiul. Povestea în imagini transpusă pe zid de membrii echipei de bază (Mara Patriche, Mihaela Ciuștea, Irina Abaza, Cristina Taraș, Marilena Burcea) cuprinde întâmplări obișnuite din cartier.

Scenariul este format din situații familiare, de la discriminare, indecență, la certuri conjugale în public și comportamentul microbiștilor (pentru că ne aflăm în apropierea stadionului Ghencea). Pictura murală surprinde vagabonzii și cerșetorii din zonă, animalele, drogurile, dar și pe cele mai la modă domnișoare de mall și grătarele de la colțul blocului sau, și mai rău, pe cele din remorca unei mașini.

MR. Urban este prins la înghesuială în tramvaiul 41, este călătorul care nu găsește bilet la chioșc, este personajul prins între haitele de câini, este clientul de la piață sau cel care comandă taxi. E un proiect-oglindă, în gri, roșu și negru, culorile folosite de artiști, dar și de peste 30 de copii, câți s-au alăturat inițiativei.

Timp de trei săptămâni, în fiecare seară, zeci de mâini înarmate cu pensule au scrijelit zidul pe o suprafață de 200 de metri pătrați. Atelierul de creație ad-hoc i-a mobilizat pe locuitorii din cartier și i-a făcut să-și dorească o continuare a programului inițiat de Asociația din Pod. Pe membrii echipei I Love Bucharest îi găsiți la mansarda din strada Grigore Mora 39.

 

Taguri: