[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 6/10/2011

Proiecte de stradă: Global Mindscape

Proiecte de stradă: Global Mindscape

Luna aceasta, compania Global Mindscape va lansa două trasee urbane: Ion Mincu și Arhitectura neoromânească.

Doina Anghel, istoric de artă, și Octavian Carabela, arhitect, sunt autorii celor două itinerarii, care au ca scop promovarea patrimoniului arhitectural al Bucureștiului.

Este vorba despre trasee ce pun în valoare activitatea unui arhitect (Horia Creangă, I.D.Berindey, Octav Doicescu) sau reliefează un stil ori o tendință emblematică în arhitectura orașului (stilul național românesc, arhitectura modernistă), fie aduc în atenția publicului clădiri de patrimoniu care au fost distruse.

Traseul Ion Mincu cuprinde clădirile proiectate sau restaurate de celebrul arhitect în București: Casa Lahovary, Casa Petrașcu, Bufetul de la Șosea (Bufetul Doina), Școala Centrală de fete, Casa Vernescu, Casa Monteoru, precum și cavourile realizate în cimitirul Bellu.

Cel de-al doilea traseu a fost conceput ca o selecție a unora dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectură neoromânească, opere ale lui Ion N.Socolescu, Cristofi Cerchez, Grigore Cerchez, Spiridon Cegăneanu, Statie Ciortan, Nicolae Ghica-Budești, Petre Antonescu, Paul Smărăndescu.

Hărțile reprezintă forma finală a proiectului, așa încât publicul larg să beneficieze de un instrument de reper. Puteți să le scrieți sau să vă înscrieți la atelierele Global Mindscape la adresa de internet office@globalmindscape.ro. 

Taguri: