[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 6/10/2011
Proiecte de stradă: Incubator 107

Proiecte de stradă: Incubator 107

Ideea Incubator 107 a venit din dorința Ștefanei Popa de a avea casa plină cu „specimene pe cale de dispariție și de apariție” – oameni care vor să împărtășească micile lor bucurii și manii.

Încetul cu încetul, casa din strada Traian 107 s-a umplut, 4 voluntari din Macaz Cultural (asociația de care aparține proaspătul proiect) chiar locuiesc acum în „arca” incubator107. De-a lungul a cinci luni, în echipă s-au strâns peste 60 de meșteri, 14 voluntari și mulți învățăcei. 

Incubator 107 găzduiește diferite ateliere (film, bijuterii caligrafice, dicție, genți din ziare, jonglerie, legătorie cărți, salsa, tarot, tatuaje) în fiecare lună. „Doar două ateliere am păstrat sub aripă – jongleria – din care a luat naștere și trupa noastră de jongleuri, TRICTRUC107, care repetă în fiecare joi seara (cu sau fără foc) şi care primeşte ucenici noi în fiecare lună.

Tarotul este campion, de asemenea, și încercăm să îl permanentizăm într-o cafenea, în care să ni se adune vrăjitoarele”, ne spune inițiatoarea proiectului, Ștefana Popa. Oamenii s-au organizat pe bresle: Mişcătorii, Făuritorii, Hedoniştii, Vrăjitorii, Virtualii şi Glăsuitorii, și luna aceasta în listă s-au alăturat noi meșteri și instrumente: rumba, fabricare de parfumuri, cultură arabă, parkour și quilling.

Dacă aveți pe acasă o foarfecă sau o șurubelniță veche sau reviste, un clește ori lipici, le puteți aduce la atelierele de meșteșuguri. 

Unde îi găsiți pe incubatoriști? Pe Traian107, de luni până vineri, între 19.00 și 22.00 şi în weekenduri cam toată ziua. Oricine poate propune un atelier la mesteri@incubator107.com.

Taguri: