[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ileana Bîrsan publicat la: 2/03/2012

Ghost Rider: Demonul răzbunării - cronică de film

Ghost Rider: Demonul răzbunării - cronică de film

Am omis deliberat foarte multe filme imbecile, am fentat multe titluri de box-office și, iată, că, de ce mi-a fost frică n-am scăpat. Am văzut unul dintre cele mai proaste filme din ultimii ani.

Despre Ghost Rider cel din 2007,  memoria mea nu a reținut-o decât pe Eva Mendez și permanenta combustie a motociclistului.

 

Dacă aș fi fost doar spectator, n-aș fi intrat la un astfel de film, despre care știi doar privind un afiș sau zărind trailerul că nu poate fi decât o fundătură și o pierdere de timp. După 10 minute de dureroasă vizionare singurul spectator abandonează cursa.  Astfel,  am rămas singurul negru (pardon!) mititel care supraviețuiește să spună povestea. NU mergeți să-l vedeți, o să vă ofticați.


Ultimul Rider este un film de/despre nimic (da, știm și Seinfeld a făcut un serial  despre nimic, dar e altă ligă și n-are rival), o resuscitare a unui personaj găunos din capul locului (la propriu, pentru că jumătate din film craniul înflăcărat al lui Johnny Blaze – Nicolas Cage fâlfâie brambura pe ecran). Filmat în România, cu figurație și cu câțiva actori autohtoni care au câteva replici, aventura motociclistului care a făcut pactul cu diavolul și acum suflă și-n iaurt este foarte plicticoasă și amatorist realizată, cu tot  3D-ul ABSOLUT INUTIL. Nu este nicio diferență dacă vezi filmul înregistrat în sală cu telefonul mobil sau că îl vezi în sala de cinema cu ochelarii. Iar dacă ați văzut trailerul,  gata, ăsta e tot filmul. NU mergeți să-l vedeți, o să vă enervați.


Este un produs (pentru că film nu prea e) fără vână, fără action, fără efecte speciale semnificative, fără o starletă care să merite chinul (este Violante Placido, cam placidă după gustul meu, fiica lui Catani, comisarul din “La Piovra”) și  fără Nicolas Cage (e ca o moluscă anesteziată, din păcate, față de vremurile în care juca, de pildă, în Wild at Heart).  Dacă primul Rider avea o poveste și un sens mărunt, cu motociclistul care face pactul cu diavolul ca să-i apere pe cei din jur  (și totuși foarte stupid, nu?), aici Blaze încearcă să scape de blestemu’ dracului și să mai salveze un tânăr lovit de aceeași soartă.  Cum spuneam e foarte prost, nici măcar nesimțit nu e, ca să ai motive de hăhăială sau înjurături. E plat, plicticos și sărac. NU mergeți să-l vedeți, o să vă insulte inteligența.

PS Subtitrarea pentru un film 3D costă foarte mult, atât de mult încât inițialii distribuitori ai filmului Hugo, regizat de Martin Scorsese, au renunțat să-l mai aducă pe piața românească pentru că e scump.  SUBTITRAREA 3D PENTRU GHOST RIDER E LA FEL DE SCUMPĂ CA ȘI PENTRU HUGO.  ÎNSĂ, INEPȚIA ÎN FLĂCĂRI A CÂȘTIGAT, PROSTUL GUST E ÎNCURAJAT. ÎN FAPT, E UN PACT CU PROSTIA. Poate că măcar cele câteva Oscaruri pe care Hugo le-a primit să le schimbe decizia.