[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 22/11/2012
Fiica Faraonului, în premieră la Grand Cinema Digiplex
Bucureşti Fiica Faraonului | Grand Cinema Digiplex / 25 noiembrie, ora 17:00

Fiica Faraonului, în premieră la Grand Cinema Digiplex

Cinematograful din Băneasa Shopping City prezintă, pe 25 noiembrie, ora 17:00, spectacolul de balet al Teatrului Bolshio, Fiica Faraonului.

Mergi?

Considerată o adevărată frescă egipteană, opera în 3 acte a lui Maurice Petipa prinde viaţă sub îndrumarea lui Pierre Lacotte şi cu participarea soliştilor şi a corpului de balet Bolshoi.

Fiica Faraonului a avut premiera în 1862, într-un spectacol grandios la Teatrul din Petersburg. În Rusia Sovietică, spectacolul nu s-a bucurat de admiraţia publicului, fiind scos din repertoriu din motive de nepotrivire ideologică.

Acţiunea se petrece în Egipt, unde un tânăr englez, Lord Wilson, călătoreşte împreună cu servitorul său, John Bull. O furtună puternică începe din senin. Cei doi, alături de câţiva negustori arabi sunt nevoiţi să se adăpostească în cea mai apropiată piramidă. Îngrijitorii piramidei îi roagă pe refugiaţi să vorbească cât mai încet, deoarece Aspacia, fiica unuia din cei mai mari faraoni este înmormântată acolo. Lord Wilson cade într-un somn profund şi visul se transformă într-o fantezie misterioasă. Aspacia se trezeşte la viaţă, întinde mâna asupra inimii lordului Wilson şi are loc o transformare magică în urma căruia lordul şi servitorul său  călătoresc în timp şi devin egipteni.

Taguri: