[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Carte

Recomandare BeWhere:  „Versez” de Iv Cel Naiv.

Recomandare BeWhere: „Versez” de Iv Cel Naiv.

Totul a pornit de la un blog cu poezii, semnate cu pseudonim: http://ivcelnaiv.blogspot.com

Album de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară

Album de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară

A apărut Bucătăria hoinară. Călătorii delicioase prin România, un album de fotografii semnate de Răzvan Voiculescu, însoțit de un DVD cu scurtmetraje de Șerban Georgescu.

Portretul unei doamne: Antoaneta Ralian

Portretul unei doamne: Antoaneta Ralian

Cu ocazia Târgului Gaudeamus, Editura Humanitas lansează pe piață o nouă colecție: „Portret”. Deschiderea o va face un volum ce poartă titlul Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian și este realizat de Radu Paraschivescu.

"Violul − O poveste de dragoste" de Joyce Carol Oates

Cultura americană a dovedit, în anumite zone, o adevărată propensiune obsesivă pentru clişeu, pentru serializare. Înclinaţie sintetizată, în special, de filmele holywoodiene.

"Arhipelagul insomniei" de António Lobo Antunes

Obiectele nici nu dorm, nici nu visează frumos. Se îngrămădesc, se aşază în jurul fiecărui cuvânt, fiecărui gest, precum o închisoare în care straniile personaje se mişcă spectral, contaminaţi de această încremenire.

"Totul contează!" de Ron Currie Jr.

Roman de debut al unui scriitor care nu a publicat anterior decât proză scurtă, Totul contează! este alcătuit fragmentar, din voci care își pasează una alteia narațiunea ca pe o minge de fotbal.

"Orașele invizibile" de Italo Calvino

Oraşele invizibile este una dintre cele mai frumoase şi melancolice cărţi ale secolului XX.

Răzvan Petrescu vorbeşte despre fişa postului unui redactor de carte

Răzvan Petrescu vorbeşte despre fişa postului unui redactor de carte

Știe cineva cu ce se ocupă redactorul de carte? El însuși scriitor, Răzvan Petrescu îngrijește de 18 ani cărțile altora.

Lansare de carte: „Totul sub cer” de Matilde Asensi

Lansare de carte: „Totul sub cer” de Matilde Asensi

Pentru o experiență chinezo-hispanică totală, recomandăm lansarea romanului „Totul sub cer” de Matilde Asensi (Ed. Humanitas Fiction), despre care am scris deja în prezentul număr de revistă.

Florin Iaru vorbeşte despre ultimul său volum:
Data nasterii: 24 mai 1954, Locul nasterii : Bucuresti, Studii: Facultatea de Filologie, Universitatea din Bucuresti, Opere: Cîntece de trecut strada (1981); Aer cu diamante (1982); La cea mai înaltă ficțiune (1984); Înnebunesc și-mi pare rău (1990); Poeme alese (2002);

Florin Iaru vorbeşte despre ultimul său volum: "Fraier de Bucureşti"

"Fraier de București", volumul de proze scurte semnat de Florin Iaru, se află la intersecția unor tendințe editoriale mai generale.