[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 15/02/2013
Discuţie despre romanul Nadja de André Breton la Librăria Kyralina

Discuţie despre romanul Nadja de André Breton la Librăria Kyralina

Marţi, 19 februarie, la ora 18.00, la Librăria Kyralina (Str. George Enescu nr. 8) din Bucureşti, va avea loc o discuţie despre romanul Nadja de André Breton, una dintre cărţile reprezentative pentru curentul suprarealist, tradus în premieră în limba română.

Mergi?

Romanul a a apărut recent in colecţia “Biblioteca Polirom” (coordinator Bogdan Alexandru Stănescu), traducere din limba franceză, postfaţă, note şi îngrijire de ediţie de Bogdan Ghiu.
Invitaţi, alături de traducător: Simona Sora, Radu Toma, Paul Cernat.

Nadja nu e doar povestea unui tanăr care vede pe o stradă din Paris o femeie şi se îndrăgosteste de ea. Romanul începe prin a fi o astfel de poveste, simplă şi surprinzătoare, dar se transformă în istoria, pluri-stratificată şi mereu sub semnul hazardului, a unei stări mentale, un état d’esprit ce va deveni semnul definitoriu al curentului suprarealist.

Cartea, publicată în Franţa în anul 1928, conţine şi un set de 48 de fotografii, ce surprind oameni, locuri, obiecte şi situaţii suprarealiste.

Construind un mod de a fi al spiritului dincolo de raţional, romanul ne face să abandonăm, până la urmă, întrebarea banală: „Dar există oare cu adevărat aşa ceva?”

Taguri: