[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Olimpia Scutaru publicat la: 3/11/2011

Album de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară

Album de fotografie şi gust: Bucătăria hoinară

A apărut Bucătăria hoinară. Călătorii delicioase prin România, un album de fotografii semnate de Răzvan Voiculescu, însoțit de un DVD cu scurtmetraje de Șerban Georgescu.

Textele sunt bilingve română/engleză. Semnatarii volumului au „hoinărit” în scopuri culinare de-a lungul și de-a latul României, poposind în „curți și gospodării țărănești, așezări nomade, curți de biserici, herghelii, pe malul Dunării sau la marginea pădurii, pe plajele pustii și pietroase din Nordul Dobrogei, sau în vreo horincie amorțită din Țara Lăpușului”.

 

„Invitații-bucătari” – regizori, actori, scriitori sau prieteni personali ai lui Răzvan Voiculescu – și-au suflecat mânecile și au gătit „nu neapărat în spiritul locației”, dar lăsându-se inspirați de atmosfera locului.

 

Bucătăria hoinară are (cum altfel?) o „lansare itinerantă”. La București, gurmanzii sunt așteptați la Hotel Marriott, pe 28 noiembrie, pentru un eveniment ce va include și un miniconcert Nicu Alifantis.