[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Carte

Cărţi pentru copii:

Cărţi pentru copii: "Moș Crăciun" - Mauri Kunnas

Având subtitlul „O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia”, această minunăție viu colorată poate fi așezată cu încredere sub bradul oricărui copil.

Istoria literară ca roman polițist

Istoria literară ca roman polițist

Două știri au apărut în presa internațională la doar câteva săptămâni una de alta, ambele legate de scriitoarea britanică Jane Austen (1775-1817).

Cărtărescu: ediție de Crăciun

Cărtărescu: ediție de Crăciun

Editura Humanitas propune, pentru Crăciunul 2011, o casetă cadou cu titlul "Mica trilogie", conținând trei dintre bestsellerurile semnate de Mircea Cărtărescu.

„Ura! Ura! Dula,  Să trăiască Palilula!”

„Ura! Ura! Dula, Să trăiască Palilula!”

Undeva în Palilula este, după cum probabil știți, titlul filmului la care regizorul Silviu Purcărete lucrează de câțiva ani și pe care toată lumea abia așteaptă să-l vadă.

"Şamanismul. Călătorie între două lumi" - Octavian Simu

Octavian Simu face parte din acea categorie de cercetători care tace și face. De data aceasta, Octavian Simu a scris o carte despre un fenomen din ce în ce mai actual în ultimii ani, de când cu turismul către ayahuasca din Peru, și anume șamanismul.

"Opere I, Poezii" - Gellu Naum

A început să apară opera suprarealistă quasicompletă a lui Gellu Naum, la Editura Polirom, în Colecția „Opere”.

„Teama de a fi patriot” - discuţie cu Varujan Vosganian

„Teama de a fi patriot” - discuţie cu Varujan Vosganian

Despre dragostea de țară, teama de a fi patriot și felurile de pâine puteți discuta cu Varujan Vosganian marți, 6 decembrie 2011, ora 18:00, la Clubul Țăranului.

Teme vechi și filme noi
Coordonatori: Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Au participat: Mihai Chirilov, Mihai Fulger, Angelo Mitchievici, Andrei Cre­­țulescu , Editura: Polirom, Colecţia „Cinema“, Număr pagini: 272

Teme vechi și filme noi

"Noul cinema românesc. De la tovarăşul Ceauşescu la domnul Lăzărescu" este un volum coordonat de criticii de film Cristina Corciovescu și Magda Mihăilescu şi apărut la editura Polirom.

1001 de zile sau Noua Şeherezadă

1001 de zile sau Noua Şeherezadă

Cetăţeanul Ilf se întâlneşte cu cetăţeanul Petrov. Sau invers.

Fără Plugușor în Japonia

Fără Plugușor în Japonia

În discursul pe care l-a ținut la propria sa nuntă, George Moise le-a spus invitaților: „Iertați-mă că nu sunt japonez.”