[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Aura Clara Marinescu

A coordonat Cronica Literelor și Artelor Române, un supliment cultural editat de cotidianul Cronica Română. Din 2008 face parte din redacția Adevărul. Domeniul responsabil: Cultură și Timp Liber. Din august 2011 este editor al secțiunii Oraș la revista lunară de cultură și timp liber BeWhere!

editori.bewhere.ro/aura-clara-marinescu/
BookLand dă de citit în trenurile InterCity
Bucureşti Cei care călătoresc pe ruta Bucureşti-Galaţi cu garnitura InterCity 573 pot să citească din zecile de cărţi puse la dispoziţie gratuit.

BookLand dă de citit în trenurile InterCity

După ce au fost înlănțuite în metrou și în autobuze, cărțile de la librăria online BookLand au ajuns și în tren. Trei vagoane din garnitura InterCity 573, ruta București-Galați, au fost dotate cu 60 de volume cu titluri din diverse domenii.

Primul tren cooltural
Bucureşti Trenul cultural pleacă vineri, 19 octombrie, din Gara de Nord

Primul tren cooltural

Trenul InterCity 573 este primul dotat cu cărți. Garnitura va pleca mâine, ora 15.40, de la linia 10, din Gara de Nord către Galați. Călătorii vor găsi în vagoane cărți sau vor putea descărca gratuit pe telefon o carte electronică.

The Cranberries – un concert privat de mari dimensiuni

The Cranberries – un concert privat de mari dimensiuni

Al doilea show al irlandezilor de la Cranberries a durat o oră şi jumătate şi s-a desfăşurat indoor, într-o sală care nu demult servea drept gazdă pentru petreceri de sfârşit de an.

Panic and drink!
Bucureşti Panic!, Academiei 19, 0734.293.509; www.panic-club.ro

Panic and drink!

„Don’t PANIC, we are open!”, acesta este anunţul cu care ne liniştesc cei de la clubul din Academiei 19. Cel care a luat locul clubului Control. Nimic nou sub soare, ar spune cunoscătorii locului.

Șerban Sturdza: „Lumea încă nu s-a prostit, încă nu e coruptă”

Născut pe 14 septembrie 1947.Studii: 1961 – 1964 - Liceul „Mihail Eminescu”, Bucureşti. În 1971 este absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”. Din 2010 este vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România şi al Fundaţiei Pro Patrimonio. 

Șerban Sturdza: „Lumea încă nu s-a prostit, încă nu e coruptă”

Fie că a moştenit proprietăţi cărora le-a conferit destinaţie publică, fie că reabilitează unele case sau le salvează pe altele, numele Sturdza are în continuare greutate. De ce anume se leagă acest nume în Bucureşti, într-un dialog cu Aura Clara Marinescu.

Sălile TNB
Teatrul Naţional Bucureşti, Nicolae Bălcescu 2, 021.313.94.37; www.tnb.ro

Sălile TNB

Trei dintre noile săli ale Teatrului Naţional sunt finalizate. În celelalte lucrările avansează, iar în săli se repetă, se construiesc decoruri.

Casă nouă pentru Instituto Cervantes
Bucureşti Instituto Cervantes, Regina Elisabeta 38, 021.210.27.37, Program înscrieri: luni-vineri: 9:00-19:00; vineri: 9:00-17:00

Casă nouă pentru Instituto Cervantes

Spaniolii s-au mutat în casă nouă, chiar în inima Bucureştiului, în clădirea Hotel Cişmigiu. Pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi au fost amenajate spaţii funcţionale şi generoase, cu săli de curs, bibliotecă, auditoriu, birouri, sală de şedinţe, dar şi o terasă interioară.

Anima Sana intervenţie artistică
Bucureşti Anima Sana 2012 este organizat de Asociaţia din Pod în cadrul programului I love Bucharest. Petofi Sandor 8; http://www.ilovebucharest.org/contact/

Anima Sana intervenţie artistică

Echipa I Love Bucharest va picta pereții unui spital de copii. Două săli de aşteptare şi un culoar de acces în cabinetele medicilor din clădirea Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” vor fi redecorate, în această perioadă, de o echipă de tineri artişti.

„Încercăm să găsim sinergii cu societatea civilă!”

Juan Carlos Vidal este Director al Instituto Cervantes la București. 

„Încercăm să găsim sinergii cu societatea civilă!”

Institutul Cervantes s-a mutat din vechea casă într-un spaţiu generos din clădirea Hotelului Cişmigiu. Cum se simt spaniolii în noua reşedinţă şi ce pregătesc românilor anul acesta ne-a povestit directorul Juan Carlos Vidal, într-un interviu cu Aura Clara Marinescu. Traducere de Alina Crața Bruj

„Vamos a crear sinergías cada vez mayores con la sociedad civil!”
Juan Carlos Vidal es el Director del Instituto Cervantes de Bucarest.

„Vamos a crear sinergías cada vez mayores con la sociedad civil!”

Cómo se encuentran los españoles en la nueva residencia y qué es lo que le preparan al público rumano este año nos ha contado el director Juan Carlos Vidal, en una entrevista de Aura Clara Marinescu. Traducido por Alina Crața Bruj