[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 7/10/2012
Casă nouă pentru Instituto Cervantes
Bucureşti Instituto Cervantes, Regina Elisabeta 38, 021.210.27.37, Program înscrieri: luni-vineri: 9:00-19:00; vineri: 9:00-17:00

Casă nouă pentru Instituto Cervantes

Spaniolii s-au mutat în casă nouă, chiar în inima Bucureştiului, în clădirea Hotel Cişmigiu. Pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi au fost amenajate spaţii funcţionale şi generoase, cu săli de curs, bibliotecă, auditoriu, birouri, sală de şedinţe, dar şi o terasă interioară.

„Accesul se face mult mai uşor acum. Avem 18 săli de curs, 30 de profesori, 1.800 de elevi pe an care studiază spaniola la noi şi 20.000 de volume în bibliotecă. Trăim o nouă epocă, una semnificativă”, declară Mila Crespo, şefa de catedră din cadrul Institutului. Noul spaţiu dedicat Institutului Cervantes este distribuit astfel: mezaninul, parterul (spaţiu dedicat expoziţiilor) şi o parte din etajul întâi al clădirii.

Sala de proiecţie şi conferinţe se poate configura în funcţie de evenimente. Luna aceasta, vor avea loc Zilele Filmului Spaniol (14-17 octombrie, Sala Studio, 17-20 octombrie – Institutul Cervantes).

Cursurile intensive încep în fiecare lună. Sunt patru trimestre, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, două ore.

Biblioteca „Luis Rosales” face parte din reţeaua Cervantes, de 70 de biblioteci, şi are una dintre cele mai mari rate de împrumut: 1.000 de închirieri pe lună. Oricine îşi poate face un permis de împrumut. Costul este de 15 euro pe an sau 8 euro pentru 6 luni. Consultarea cărţilor la raft este liberă. Elevii Institutului primesc carnet gratuit. Filmele şi muzica spaniolă sunt arhivate aici şi pot fi, de asemenea, împrumutate. Cu o astfel de ofertă, nu vă rămâne decât să vă faceţi abonament. Seria evenimentelor la „Cervantes” a debutat, în acest an, cu expoziția „Marín. Fotografii 1908-1940”. Citiți cronica în secțiunea Artă.