[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 7/10/2012
Teatrul Naţional Bucureşti, Nicolae Bălcescu 2, 021.313.94.37; www.tnb.ro

Sălile TNB

Sălile TNB

Trei dintre noile săli ale Teatrului Naţional sunt finalizate. În celelalte lucrările avansează, iar în săli se repetă, se construiesc decoruri.

Radu Afrim e în căutarea unei actriţe care să o interpreteze pe Anca din Năpasta, iar Horaţiu Mălăele a venit să urmărească realizarea scenografiei la Scrisoarea pierdută pe care o va regiza.

Sala Mică (corpul A) este prima dintre cele nou construite, cu o capacitate de aproximativ 250 de locuri. Intrarea se va face din Bd. Ferdinand şi dinspre str. Tudor Arghezi. Aici va fi şi o sală de expoziţie. Un pont: inaugurarea oficială are loc luna aceasta, odată cu premiera spectacolului Două loturi.

Sala Pictură e o altă sală nou construită, cu intrare din foaierul Sălii Mari. A fost ridicată pe locul atelierului de pictură, are 286 de locuri şi pod. Se aude prin teatru că va fi cea mai frumoasă.

Una dintre cele mai moderne săli este Sala Media (corpul B), care este dotată cu videoproiectoare, monitoare, ecrane de proiecţie.

„În directă conexiune cu foaierul Sălii Mari va funcţiona și un spațiu expozițional pe care îl denumim Galeria TNB”, spune Adriana Popescu, responsabil de strategii culturale și comunicare. Sălile sunt transformabile, cu gradene și își pot schimba stilul în funcție de spectacol (elisabetan, italian sau arenă).

„Vor fi în total şase săli, pentru că Sala Media nu este considerată propriu-zis sală de spectacol. În stagiunea 2012-2013 vom reorganiza spectacolele, mai ales cele de succes, în așa fel încât publicul să nu simtă schimbările majore”, explică Adriana Popescu.