[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Aura Clara Marinescu

A coordonat Cronica Literelor și Artelor Române, un supliment cultural editat de cotidianul Cronica Română. Din 2008 face parte din redacția Adevărul. Domeniul responsabil: Cultură și Timp Liber. Din august 2011 este editor al secțiunii Oraș la revista lunară de cultură și timp liber BeWhere!

editori.bewhere.ro/aura-clara-marinescu/
Adina Nanu: Haina nu-l face pe om. Imaginea, da
Bucureşti Interviu

Adina Nanu: Haina nu-l face pe om. Imaginea, da

Ce au în comun un adăpost antiatomic din Grozăvești, ultima clasă a învățământului obligatoriu, îmbrăcămintea Coziei Oteteleșanu și toate diminețile oamenilor? Pe Adina Nanu, care le așază pe toate, elegant și cu sens, într-un Muzeu al Costumului fără taxă de intrare, dar plin de pasiune și energie.

Hotel Concordia. Ce a mai rămas dintr-o clădire istorică

Hotel Concordia. Ce a mai rămas dintr-o clădire istorică

În fiecare an, de Ziua Unirii Principatelor, jurnaliştii, arhitecţii, istoricii, societatea civilă îşi amintesc de clădirea de la numărul 39, strada Smârdan, imobil care stă să cadă în Centrul Vechi. În fiecare an trag semnale de alarmă, însă fără niciun rezultat.

Praga, oraşul perfect

Praga, oraşul perfect

În inima Europei se află Praga. Am păstrat doar pentru mine un top al locurilor care mă urmăresc de câte ori mă gândesc la capitala Cehiei. În cele şase zile petrecute în stil praghez am gustat din atracţiile care, după părerea mea, compun oraşul perfect.

Best of 2012. Curat urban!

Best of 2012. Curat urban!

Case, locuri, evenimente care compun oraşul au fost trecute în revistă de-a lungul anului. Cel mai mult ne-au plăcut revitalizările, proiectele şi iniţiativele inedite care completează spaţiul urban bucureştean. Am pus cap la cap câteva piese din puzzle-ul Bucureşti.

After-hours. După Sărbători

After-hours. După Sărbători

Sărbătorile sunt pentru zile liniștite în familie sau nopți la gura sobei, la un pahar de vin. Oricum, sunt prea puține locuri deschise în această perioadă. Dar dacă, după atâta tihnă, vreți să ieșiți în oraș? BeWhere! vă propune câteva repere pentru aceste zile molcome.

Ce-ți doresc,  Bucureștiule...

Ce-ți doresc, Bucureștiule...

La fiecare sfârşit de an promitem să nu mai fumăm, să facem mai mult sport, să fim mai buni (ce clişeu!), să... să...

De citit: Restaurante  din România
Bucureşti Cluj-Napoca Sibiu Restaurante din România, Ed. Igloo Media 2012 , 45 lei

De citit: Restaurante din România

Unele localuri spun poveşti. Asta pentru că ideile au pornit de la arhitecţi talentaţi.

Bienala Internaţională  de Gravură Experimentală
Bucureşti La Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti (Mogoşoaia), Victoria Art Center, Atelier 030202, decembrie — 28 februarie 2013

Bienala Internaţională de Gravură Experimentală

Cea de-a cincea ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală (IEEB) este organizată de Asociaţia Experimental Project în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brânco­veneşti Mogoşoaia.

Innovative and creative Austria

Innovative and creative Austria

She is in charge of the Austrian Cultural Forum for a few months now and her mission is to enhance cultural relations between our two countries.How does Bucharest look like in the beginning of her mandate and which is the image of contemporary Austria promoted in Romania?

Austria inovatoare și creativă

Austria inovatoare și creativă

A preluat conducerea Forumului Cultural Austriac de câteva luni, dar și misiunea de a extinde relațiile culturale dintre cele două țări. Cum arată Bucureștiul la început de mandat și care este imaginea Austriei contemporane promovată în România?