[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

editoriale bewhere

EditorialeSunetul lui 2015

Anul 2015 are șanse să fie unul bun, din punct de vedere muzical. Nu are rost să fac bilanțul lui 2014, pentru că aș putea să număr pe degetele de la o mână concertele bune care au avut loc în România.

EditorialeTu ce-ai făcut în weekend?

De multe ori mă sună prietenii să-mi ceară sfatul atunci când vor să iasă în oraș. „Cum să fie localul?”, întreb. „Păi, să nu fie prea aglomerat”. „Cu muzică bună”....

EditorialeSunetul lui 2014

Lista celor mai bune concerte care au avut loc în România, în 2013, nu este foarte lungă. La fel, nici 2014 nu s-a anunțat foarte „primejdios” pentru tensiunea iubitorilor de muzică.

EditorialeŞtiri „fierbinţi” sau mai potoliţi-l pe Mihai Bendeac

Vă propun să faceţi un exerciţiu de răbdare în săptămânile care urmează, iar când este difuzat „Teatrul s-a întors acasă” de pe Antena 1, dumneavoastră să vă uitaţi pe Kanal D.

EditorialeSimbol rock. Simbol comunist

Poate că acest (încercat) manifest ar fi fost mai nimerit să ia forma unei scrisori deschise către Municipalitate, dar, se pare, aceasta s-a sesizat deja. Să încep cu începutul.

EditorialeNew Year’s Resolutions

La fiecare sfârșit de an ne dovedim tot mai optimiști. Ne spunem că următoarele 12 luni, cu siguranță, vor fi mai bune, ne vor aduce mai multe împliniri și, implicit, bucurii.

EditorialeTendinţe sănătoase

Se termină 2012. Dacă nu suntem exterminaţi de vestita apocalipsă, de criza financiară (despre care se spune că s-a terminat, părere cu care eu personal ţin să nu fiu de acord) sau de proprii monştri născuţi din fobiile urbane, avem ce face şi ce vedea în 2013.

EditorialeProcesul comunismului prin teatru

Aşa se numeşte volumul semnat de Matei Vişniec şi apărut, luna trecută, la editura Humanitas.

EditorialeCe-ți doresc, Bucureștiule...

La fiecare sfârşit de an promitem să nu mai fumăm, să facem mai mult sport, să fim mai buni (ce clişeu!), să... să...

Editorialeacasă. un loc, un mod, o stare

Sunt mai multe întrebări prin care aş putea să încep acest articol. Ce planuri de vacanţă aveţi? Unde faceţi Revelionul? Unde vă petreceţi Apocalipsa?...

EditorialeMuzică pentru comerţ la bucată

Recent, ştirea care anunţa contradicţii între Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor-Asociaţia pentru drepturi de autor (UCMR-ADA) şi Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale, în legătură cu taxele plătite de magazine pentru muzica ambientală, a făcut înconjurul internetului.

EditorialeTrunchiuri și mlădițe

De obicei, nu mă dau în vânt după definițiile stricte. Cred în utilitatea lor, dar mai cred că există multe alte nuanțe de luat în calcul.

Invitatul luniiDreptate pentru Sfântul Nicolae

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, în prag de sărbători, am alte gânduri. Mă gândesc, de pildă, că aş înfiinţa o Ligă sau un ONG care să apere drepturile celui mai nedreptăţit Cuvios din toată ortodoxia – Sfântul Nicolae.

EditorialeTeatrul şi managerii lui

În România zilelor noastre, când spui artă – şi, mai ales, teatru – te gândeşti la ceva absolut nerentabil. Este aproape imposibil să faci conexiuni între o instituţie de cultură şi o afacere de succes.

EditorialeDespre demoni mici şi mari

Cică a făcut senzaţie la Târgul de la Frankfurt un site ce provine din Los Angeles, se numeşte Small Demons şi leagă cărţile între ele, într-un fel de uriaş motor de căutare.

EditorialeSolidaritate

Nu a fost foarte simplu să întocmesc o listă de artiști din cinematografia românească care pot trece proba timpului și a unei însemnătăți profesionale în relația maestru–discipol.

MuzicăLet's call it Steve "guitar circus" Vai

După trei zile de la concertul cu numărul trei susţinut în Capitală, după ce gândurile s-au mai sedimentat, am făcut un fel de listă cu ce mi-a şi ce nu mi-a plăcut, dar mai ales ce m-a surprins la show-ul din seara de 1 noiembrie, de la Sala Palatului.

EditorialeVeşti despre starea naţiunii

Trahanache îşi citează băiatul, conul Leonida vorbeşte din ziare, noi trăim „ca-n Caragiale” şi credem că-l cităm. Dar ghilimelele sunt scuza comodă pe care şi-o arogă o societate ruptă genetic din comediile lui „suferinde”. Naţiune, fii deşteaptă!

Editorialeprint it! and read it!

Acum un an, pe 6 octombrie mai exact, lansam pe piață revista. Vă spuneam că ne propunem să fim fideli acestui where! exclamativ. Timp liber, cultură, lifestyle? Noi știm să vă spunem unde e musai să fiți!

MuzicăRHCP: basul și cu toba mare

Primul, singurul, cel mai. Red Hot Chili Peppers. Arena Națională. Ultima zi de vară calendaristică. Peste 40.000 de oameni.