[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

editoriale bewhere

EditorialeIn ginocchio da te sau muzica pe brânci

Asaltul greilor – cam așa s-ar traduce concertele din România. Oameni care au avut ceva de spus în muzică (acum vreo 40 de ani), dar care, de câteva decenii, nu au mai ieșit cu nimic la rampă ori au lansat materiale fără impact.

EditorialeNU pentru Vama Veche!

Cândva un sat liniștit, călcat de câțiva cunoscători care-și beau cafeaua la dugheana lui Ovidiu, Vama Veche este acum un fel de Mamaia cu aer rebel.

OraşStrăzi cu nume de naţionalităţi europene

E vorba de artere de (cu) poveste: Franceză, Italiană, Polonă, Armenească. Unele mai cochete, altele încremenite în timp.

MuzicăLady Gaga: muzică prêt-à-porter

Nu e a noastră, nici a voastră, e a urmaşilor-urmaşilor noştri. A venit, e gata să cucerească Pământul. În acelaşi timp cu extratereştrii.

OraşBucureştiul în muzică

Aşa-zisul „Mic Paris” a fost muză pentru compozitorii români. Crâşma, piaţa sau strada, viaţa de cartier, Universitatea sau Cişmigiul sunt cântate cel mai des de cantautori, dar şi de formaţii, folkişti.

Oraş„Distrusul complet de arbor, arbust – amendă lei 5000!”

Cartea Ioanei Pârvulescu, "Întoarcerea la Bucureştiul interbelic" (Ed. Humanitas), are pe coperta IV un „regulament”, care mi-a atras atenţia.

EditorialePărinţii voştri ţipau mai tare la concerte!

Alina Manole, de curând protagonistă a secțiunii Muzică, îmi povestea: „Timpuri Noi au cântat pentru colegii fiului lui Dan Iliescu, la petrecerea de final de clasă a opta.

OraşMoara lui Assan

La 1853, în București, nu exista nicio fabrică de cărămidă construită. Acesta este și anul de naștere al an­samblului de clădiri din zona Obor-Lizeanu, prima moară de aburi din România, construită de negustorii Gheorghe Assan și Ioan Martinovici.

EditorialeCele mai bune locuri

Când merg la un concert, nu mă concentrez pe standurile cu băuturi sau cele cu mâncare, nici pe numărul badigarzilor, nici pe conversaţii amicale.

EditorialeAtletic. Bilbao sau Madrid?

Înaintea Finalei Europa League din această seară, suporterii spanioli au luat cu asalt orașul – i-am zărit pe sticlă, cum se distrau în Centrul Vechi, în urmă cu o seară sau două.

OraşCum am devenit florist

Întâia și întâia dată am acceptat invitația Anei Maria Perețianu și a Veronicăi Stancu, „vinovatele” organizatoare ale atelierului. Într-un spațiu care te scoate din monotonia zilnică, Lente& Cafea, cea nouă, de la Armenească.

EditorialeTu cât laşi bacşiş taximetristului?

Există regula adoptată de la vestici cum că 10% în plus pentru orice serviciu care-ţi este făcut reprezintă un must be paid. Dar se aplică ea şi în cazul taximentriştilor?

OraşCum ajungi să urăşti patinajul artistic

Bucureștiul oferă toate condițiile pentru ca un iubitor al sportului cu patine să se îndepărteze de această disciplină. Exemplul recent: sala în care au avut loc, sâmbătă, spectacolele „Kings on Ice”.

EditorialeSex, drugs & rock’n’roll

Cel mai bun răspuns, dacă titlul de mai sus ar fi o întrebare, este The Rolling Stones.

OraşTurbohalle, o deschidere cu peripeții

Intrigată de tot ce s-a scris despre marea inaugurare din Militari am hotârât: ideea, pusă în practică, de a da un sens unei foste uzine este un gest de normalitate.

EditorialeIpocrizie, extremism şi promovare

Credeam că e târziu să scriu acum despre o ches­tiune care bântuie online-ul de câteva luni, cel puţin. Este vorba des­pre toate manifestele împotriva unora ca Fuego, Şte­fan Hruşcă şi Justin Bieber.

OraşCu autobuzul per pedes

Sâmbătă am purces într-o vizită la rude. Orele erau înaintate, 18.00. Am ieșit din casă pe lumină. Fac un ocol de jumătate de oră la magazin pentru un dar de casă nouă, apoi mă înființez în stația de autobuz.

EditorialeIeşit din comun

Excentric. Original. Teribilist... Cuvinte care definesc aceeaşi stare de fapt. Atât de dorită de unii, însă la care prea puţini reuşesc să ajungă.

EditorialeCum mi-am petrecut 1 Decembrie

În fiecare an, Ziua Naţională este acoperită de negură. La propriu.

OraşBeWhere the city is!

Vă invităm să luați pulsul orașului, să fiți martori, dar și participanți activi în viața sa.