[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 17/08/2012

Lady Gaga: muzică prêt-à-porter

Lady Gaga: muzică prêt-à-porter

Nu e a noastră, nici a voastră, e a urmaşilor-urmaşilor noştri. A venit, e gata să cucerească Pământul. În acelaşi timp cu extratereştrii.

Lady Gaga, nume nedrept confecţionat după Radio Ga Ga marca Queen, a prezentat un show mamut fără substanţă sau poveste, la Bucureşti.

Nici apariţia gen „Făt-Frumos” (nu este cazul) pe cal... negru, nici coregrafia, cu atât mai puţin continuul îndemn „Romania, now scream!”, nici vocea (chiar şi marile bucăţi înregistrate şi mixate), nici mişcările lascive nu m-au convins. Un amestec nereuşit între Michael Jackson şi Madonna, Lady G. a reuşit să adune o mulţime impresionantă în Piaţa Constituţiei.

Am rezistat 60 de minute. Dintre toate cele apărute pe scena de dimensiuni impresionante (lucru care aparent contează) nu am văzut nimic din ce nu mai văzusem. A, ba da. Arme. Un fel de mitralieră pe care Lady a descărcat-o într-unul dintre dansatori. În faţa a mii de adolescenţi.

„I really need a fuck!”, spunea ea. Chiar ea care s-a declarat „nici femeie, nici bărbat, nici... human” (deşi a vomitat în culise). Iată, aşa arată un marketing dus la extrem.

Dacă în urmă cu mai bine de o lună spuneam că îmi doresc să văd acest show pentru a afla ce anume o face pe Gaga o Lady, ei bine, dilema rămâne nerezolvată. De unde, pentru ce, acest succes? De ce plâng copilele pe la porţile hotelurilor?

Nu îi ajunge nici la degetul mic lui Gwen Stefani, cu care unii au asociat-o, nu are nici măcar senzualitatea lui JLo (pe care sigur aceasta o va etala din plin, în noiembrie, la Bucureşti), nici vocea lui Beyoncé, în niciun caz prezenţa scenică a lui Freddie (o altă asemănare scornită de o presă americană posibil subnutrită cultural la acea oră).

Este o bombă care va răsufla, o maşinărie de făcut bani care mai e puţin timp în garanţie, un Marilyn Manson cu veleităţi feminine, fără o voce deosebită. Sau poate nu. Lady Gaga – o muzică fără mesaj, iar când e, inspiră doar din modă, aşa cum însăşi Stefani Joanne Angelina Germanotta declara, la ce alt rezultat să te aştepţi. Muzical, Gaga este prêt-à-porter, nu haute couture.

 

Credit foto: Picture Group