[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

cronica de concert

MuzicăRoxette. O noapte furtunoasă

Aceasta este o cronică (mai mult) meteo. 17 mai 2015. Al treilea concert Roxette în România, anunțat să aibă loc la Arenele Romane din București, ne-a mobilizat.

MuzicăSeară alternative cu iz Amerindian

Un concert Wovenhand este un performance. Patru personaje, aparent făcând parte din povești diferite, reușesc să creeze un tot omogen.

MuzicăSoen & LizZard in review

În micuța Poppodium 013, Tilburg (Olanda), cu o capacitate de aproximativ 250 de persoane, la 15 martie, au urcat pe scenă două grupuri de progressive metal: francezii LizZard și suedezii Soen.

MuzicăFink sau călătorie spre tărâmuri îndepărtate

„Mulți spun că muzica mea e depresivă, dar noi ne simțim bine acum, nu?” A fost cu adevărat bine.

MuzicăLeonard Cohen sau cum se poate educa o naţie

Eleganţă canadiană, precizie elveţiană şi profesionalism. Sunt atributele unui artist, implicit, ale unui concert cum rar se întâlneşte la noi. Mai precis, doar când stă sub numele Leonard Cohen.

MuzicăRezident EX şi Desant, seară rock în stil românesc

Concertul din 21 septembrie, de la Arene, a fost aşteptat de fanii lui Ovidiu Ioncu Kempes de ani buni. Sigur, nu mă refer nici la data exactă, nici la spaţiu, ci la revenirea solistului (cândva) Cargo.

MuzicăPost-rock: Maybeshewill, în Fabrica

O combinaţie de sample-uri, elemente electro şi pasaje din filme cult la care se adaugă proiecţii video. Aşa arată un concert al britanicilor Maybeshewill.

MuzicăJackson și Bruce. Coerență muzicală fără emoție

Festivalul internațional Dracula Bass s-a încheiat aseară cu două recitaluri mult așteptate, însă mai mult cu vorba decât cu fapta publicului iubitor de jazz și blues.

MuzicăRHCP: basul și cu toba mare

Primul, singurul, cel mai. Red Hot Chili Peppers. Arena Națională. Ultima zi de vară calendaristică. Peste 40.000 de oameni.

MuzicăLady Gaga: muzică prêt-à-porter

Nu e a noastră, nici a voastră, e a urmaşilor-urmaşilor noştri. A venit, e gata să cucerească Pământul. În acelaşi timp cu extratereştrii.

MuzicăCum am petrecut B'Estfest Summer Camp 2012

Contrar celor spuse de Paraziţii în primul vers al piesei Jos Cenzura, muzica a fost a doua voce la B'Estfest.

MuzicăRock the City behind the scene

Mulți dintre cei care au fost acolo știu despre ce-a fost vorba pe scenă. Părerile s-au format. Alții, care au lipsit (motivat ori ba), au ratat câteva adevărate trupe rock. Privilegiată, am ajuns și în spatele setului de tobe.

MuzicăOST Fest. Decibelus disputandum

Aveam să văd pentru prima dată Over Kill, W.A.S.P. şi Motörhead. A doua oară faţă-n faţă cu Megadeth. Exodus şi Dimmu Borgir, în premieră şi ei, iar Manowar aveau să facă poate cel mai bun show dintre cele trei cu care au venit până acum la Bucureşti.

MuzicăA fi sau a nu fi crawling după Linkin Park

Pentru prima dată în România, la 10-12 ani de când piesele lor se aflau între primele opțiuni ale playlistului home-made, Linkin Park concertează la București.

MuzicăPogo, thrash și bandane. Rockerii s-au „războit” la Arenele Romane

Fiecare concert rock, indiferent de stilul abordat de trupa/trupele de pe afiș, trebuie să fie un prilej de voioșie, pe care o parte a publicului o mai numește și defulare.

FeaturesM de la muzica lui Metheny

Aflat pentru prima dată în „enclava latină” estică, Pat Metheny vorbește despre simțăminte și gânduri, despre transpunerea acestora pe scenă. Despre idoli și descoperiri. Despre sunete.