[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 18/03/2015

Soen & LizZard in review

Soen & LizZard in review

În micuța Poppodium 013, Tilburg (Olanda), cu o capacitate de aproximativ 250 de persoane, la 15 martie, au urcat pe scenă două grupuri de progressive metal: francezii LizZard și suedezii Soen.

Primii, aflați acum în turneu european alături de Soen, o au în centru pe excentrica Katy Elwell (tobe). În același timp, basul lui William Knox și chitara și vocea lui Mathieu Ricou au făcut un tot reușit. Cei trei au sunat bine – pe alocuri, chiar foarte bine. Cu o istorie de nouă ani, LizZard au reușit în cele 45 de minute să impresioneze. Pentru că despre Soen știam mai multe și era un pom pe bună dreptate lăudat, aș putea spune că LizZard a fost revelația serii.

După câteva minute de așteptare, lumina scade și pe scenă apar câteva vase fumegânde și tot atâtea ventilatoare. Tămâie. După ce tot mirosul a învăluit sala, pe scenă apare Soen. Supranumit supergrup, Soen a interpretat piese de pe cele două albume lansate până în prezent. Concertul a început cu Tabula Rasa și a continuat, printre altele, cu DalendaKanvasFraccions. S-a încheiat cu Savia și au urmat două piese la bis: The Words și Pluton

Dacă în timpul actului LizZard publicul s-a tot foit – ba la fumoar, ba la barul din hol, timp de o oră a stat smirnă, urmărind și ascultând basul preponderent al lui Stefan Stenberg. Apoi au început să se retragă. De ce? Pentru că – bănuiesc – din exces de zel, inginerul de sunet a ridicat prea mult volumul pentru Soen, iar rezultatul a fost ceva greu de descifrat. A fost o eroare de pilotaj, dar și mai mult de atât – a fost păcat.

Una peste alta, o experiență concertistică de nivelul acesta este bine-venită. Orașul olandez de provicie cu importantă academie de rock este o Mecca a concertelor de gen. Pe aici au trecut mari nume și urmau altele asemenea.

Preț bilet: 16 €

Program: LizZard – 20.40 – 21.25; Soen – 21.45 – 23.00

Preț bere (230 ml): 2,5 €

Preț dulap garderobă: 2 €

Cazare Tilburg: de la 50 €/noapte