[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 4/01/2012
Ieşit din comun

Ieşit din comun

Excentric. Original. Teribilist... Cuvinte care definesc aceeaşi stare de fapt. Atât de dorită de unii, însă la care prea puţini reuşesc să ajungă.

Astăzi, în muzică, spunem „excentric” şi mergem cu gândul aproape automat către figurile cele mai expuse de media, cele mai expresive ca exterior. Rămânând câteva secunde la acelaşi gând, ne dăm seama că suntem pe punctul de a face grave omisiuni.

Avându-i în faţa ochilor pe Marilyn Manson ori Lady Gaga, vine şi întrebarea: dar cum rămâne cu David Bowie, Tom Waits ori Metallica şi Lou Reed? Da, da! Este vorba despre extravaganţe dincolo de ţinute şi machiaj. Dincolo de show-uri mamut.

Vorbim despre o atitudine naturală, fără a se simţi strădania marketingului ori a managementului, care ar face orice pentru bunăstarea financiară. Extravaganţa care se confundă cu ceea ce unii dintre noi consideră şi numesc calitate. Acum veţi spune că Lulu nu se încadrează. Este o părere, dar, la fel de bine, şi Metallica şi Lou Reed rămân creatori.

Bucureştiul a văzut multe, însă am ales să vorbim cu şi despre unele dintre cele mai recente momente muzicale deosebite. Noblesse Oblige, un duo Franţa-Germania, aduce de fiecare dată la Bucureşti teatrul îmbinat cu muzica electro-alternative-punk.

Britanicii Tiger Lillies ne-au ajutat să descoperim cabaretul dark, cât despre prestaţia americanilor Karma To Burn nu mai este nevoie să spun că a fost „harder than a stone”. Viziuni complet diferite, originalitate, în numai două cuvinte: extravaganţă creativă.

Taguri: