[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

albume de colectie

MuzicăAlbume home made

Nu este vorba despre posibilități. Este vorba despre rockul - stare de spirit. Artiști de renume au înregistrat albume nu în studiouri, ci acasă, în case închiriate ori în garaje.

MuzicăChris Cornell – Unplugged in Sweden

Versatilă precum cea a lui Robert Plant, vocea de 4 octave a lui Chris Cornell emoționează în aceeași măsură în care mobilizează spiritul.

MuzicăAll time albums. Editor's choice

Vă propun spre ascultare șapte materiale discografice: albume de stare, de colecție, albume care, în opinia personală, nu trebuie trecute cu vederea.

MuzicăRobin and The Backstabbers –Bacovia Overdrive Vol. I: Stalingrad

Robin and The Backstabbers este un grup pe care fiecare îl percepe după puterea gândului și după cât îl duce simțirea.

MuzicăRed. Axelle Red

E timpul să mai schimbăm câte ceva în obiceiurile noastre muzicale. Să luăm o pauză de la oferta posturilor tv si radio, să mai lăsăm valul și/sau ce credem element de unicitate al playlistului nostru. Să lăsăm încrâncenarea. Muzica e făcută să ne relaxeze. Să nu uităm asta.

MuzicăJack White - Blunderbuss

Cel mai recent album Jack White, şi albumul de debut solo, mi-a fost prezentat ca fiind unul cu ritm şi versuri excelente. L-am primit, l-am ascultat. Mi-a plăcut şi am "extras" vreo trei piese. Pentru început. Asta se întâmpla prin luna mai.

Muzică10 coperte rock care au făcut istorie

Scurte istorii din spatele copertelor de succes. Dintre mii de albume rock lansate de-a lungul vremii, ne-au rămas întipărite pe retină imaginile unora dintre cele mai (considerăm noi) de impact.

MuzicăTexas – Southside

În anul de grație 1989, Texas – Ally McErlaine (chitară), Sharleen Spiteri (voce, chitară), Johnny McElhone (bas) și Stuart Kerr (tobe) – însemna Southern Rock și New Wave. O combinație inedită. Una reușită pentru un prim album.

MuzicăThe Rolling Stones – Tattoo You

Un album care te face să treci prin toate stările. Pornește plin de nerv. Start Me Up a fost piesa cu care, pentru o bună perioadă, The Rolling Stones începea concertele. Cum știm, setlistul nu este niciodată același.

MuzicăJohn Mayall - Blues from Laurel Canyon

Mărturisesc că nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap că o să am ocazia să îl văd pe John Mayall, considerat The Godfather of British Blues, live la București.

MuzicăThe Police - Outlandos d’Amour

Sunt curios ce era în mintea celor care ascultau pentru prima dată The Police. Cine sunt? Ce cântă băieţii ăştia? Un pic de punk, dar nu chiar, reggae, new wave…

MuzicăThe Band - The Band

Sunt curios dacă, în urma unui sondaj făcut în Bucureşti, de exemplu, la o enumerare a celor mai influente trupe ale rockului, câţi oameni ar răspunde cu The Band.

MuzicăIris - Iris I

După 6 ani de activitate, Iris lansa albumul de debut.

MuzicăAmy Winehouse – Lioness: hidden treasures

Acest album post-mortem, lansat în 2011, este o compilație de unreleased tracks și B-sides înregistrate înainte, în timp ce și după apariţia albumelor Frank şi Back to Black.

MuzicăBlack Label Society - Shot To Hell

Am intenţionat de multe ori să scriu o cronică despre un album Black Label Society, dar mi-a fost imposibil să aleg unul.

MuzicăGodsmack - The Oracle

Deși este apărut relativ recent (2010), albumul de față își merită locul în colecția unui rocker pasionat. Din punctul meu de vedere, Godsmack nu a lansat albume slabe.

MuzicăMegadeth - Rust In Peace

„Dave Mustaine nu știe să cânte, dar îl recunoști dintr-o mie’’, asta mi-a spus un prieten acum ceva timp. Nu vreau să îi analizez aptitudinile vocale, dar într-adevăr este una dintre cele mai recognoscibile voci din heavy metal.

MuzicăAlice in Chains - Dirt

Am descoperit Alice in Chains, ascultând Last Action Hero OST, care conţine două piese ale lor: What the Hell Have I şi A Little Bitter.

MuzicăDe pe vinil: Jesus Christ Superstar

Înaintea filmului au fost înre­gis­­trarea și reprezentațiile pe Broadway.

MuzicăIron Maiden – The Number of The Beast

1982. Martie. Nici după trei decenii, albumul pe care Bruce Dickinson debuta ca vocal al uneia dintre cele mai apreciate trupe metal din Marea Britanie nu și-a pierdut din influență.