[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 20/07/2012
The Rolling Stones – Tattoo You
Album de colecție

The Rolling Stones – Tattoo You

Un album care te face să treci prin toate stările. Pornește plin de nerv. Start Me Up a fost piesa cu care, pentru o bună perioadă, The Rolling Stones începea concertele. Cum știm, setlistul nu este niciodată același.

Rating BeWhere!: 9.0
Rating-ul tău:

Variază în funcție de locurile în care cântă trupa. Totuși, din 1981 și până astăzi a fost interpretată în aproape 850 de concerte. Tattoo You are, deopotrivă, o doză de reggae, lascivitate și nostalgie, dar și de blues. Este, îi putem spune, un disc complet și, desigur, de referință pentru stoneși. Deși, mai puțini știu... El este rezultatul unei „adunături” de piese (înregistrări mai vechi, nefolosite până la acea dată), ca suport pentru un turneu pe care formația dorea sa-l susțină. Astfel, Tops și Waiting on a Friend beneficiază de chitara lui Mick Taylor, și nu a lui Ronnie Wood, care activa deja de ceva vreme în cadrul trupei, iar majoritatea pieselor datează de pe vremea albumelor Goats Head Soup (1972), Black and Blue (1975) sau Some Girls (1978).

O prezență aparte, ca și pe albume ca Steel Wheels (1989) ori Voodoo Lounge (1994), este vocea lui Keith Richards care aici apare interpretând Little T&A.

Al 16-lea produs (britanic) al The Rolling Stones stă ca unul dintre albumele de căpătâi pentru generații de iubitori ai genului și nu trebuie să lipsească din colecția niciunui pasionat de muzică.