[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 2/08/2012
Album de colecție

Texas – Southside

Texas – Southside

În anul de grație 1989, Texas – Ally McErlaine (chitară), Sharleen Spiteri (voce, chitară), Johnny McElhone (bas) și Stuart Kerr (tobe) – însemna Southern Rock și New Wave. O combinație inedită. Una reușită pentru un prim album.

Rating BeWhere!: 8.0
Rating-ul tău:

Cu nu mai puțin de patru singleuri de top – I Don’t Want a Lover, Thrill Has Gone, Everyday Now și Prayer For You – Spiteri & Co erau la finalul anilor ’80 cea mai proaspătă imagine muzicală a Scoției (și au reușit să se mențină până astăzi). Piesele, compuse în majoritate de basistul McElhone, au petrecut aproape 30 de săptămâni în topuri, totuși, nu s-au bucurat de o popularitate comercială foarte crescută. Deși cu o voce și o prezență fermecătoare, compoziții (deopotrivă, text și muzică) deloc simple, Texas a stat destul de departe de mase, până pe la albumul White On Blonde, apărut după opt ani de la debut.

Rămânând aproape de subiect, pe scurt, Southside vorbește cu accente de rock sudist despre dragoste (și toți demonii ei mai mici), personal, îmi amintește de adolescența timpurie și inspiră la călătorie. Un material bun de luat la drum, de fredonat, de visat, de colecționat.