[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Mihai Nicolau publicat la: 5/07/2012
John Mayall, 11 noiembrie, Sala Palatului: This is an offer we can't refuse.

John Mayall - Blues from Laurel Canyon

John Mayall -  Blues from Laurel Canyon

Mărturisesc că nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap că o să am ocazia să îl văd pe John Mayall, considerat The Godfather of British Blues, live la București.

Rating BeWhere!: 8.5
Rating-ul tău:

Profit de această ocazie și voi încerca să vă fac cunoștință cu unul dintre cele aproape 40 de albume pe care artistul le-a lansat în carieră. Blues from Laurel Canyon (1968) este primul album lansat după perioada celebrului grup Bluesbreakers. Am acest disc în colecția personală (editorul muzical, Patricia Marinescu se mândrește cu vinilul), drept urmare este un album pe care l-am ascultat des de când l-am descoperit.

Prima amintire pe care o am legată de albumul acesta este că suflam în muzicuța chinezească din dotare, împreună cu Mayall, piesă Medicine Man. Nu știam versuri, nu știam ce cântă, nu știam cine e și, mai mult de atât, habar nu aveam și nu știu nici acum să cânt la o muzicuța, dar era o bucurie teribilă să îmi imaginez că eu cânt piesa aia. Chitaristul care îl însoțește pe Mayall pe album este, pe atunci tânărul, Mick Taylor, un chitarist subestimat și, din păcate, cunoscut doar în zona pasionaților de gen. Alături de cei doi îl regăsim pe Steve Thompson la bas și Collin Alen la tobe.

Piesa 2401 (vine de la 2401 Laurel Canyon Blvd, casă în care John a locuit o perioadă alături de Frank Zappa), îi este dedicată acestuia din urmă, iar The Bear îi este dedicată lui Bob Hite, vocea celor de la Canned Heat.