[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 2/05/2012
Aceeași artă din două unghiuri

Aceeași artă din două unghiuri

Ana a terminat Arte, secţiunea Grafică şi a făcut multe specializări la mai multe manufacturi din Franţa şi din alte ţări. Irina a terminat ASE şi are o pregătire economică. Împreună sunt Wagner Arte Frumoase şi Poveşti.

Funcţionează în tandem din 2006. „Joc rolul unui galerist pentru Ana”, spune Irina. Raportul, în ce le priveşte, este şi la atelier acelaşi ca în familie. „De aceea este mai greu uneori. Poţi lua lucrurile foarte personal”. Dar plusurile sunt mult mai multe. Comunicarea este extraordinară pentru că au aceleaşi valori. Când împarţi reperele cu cealaltă persoană, lucrurile se leagă mult mai uşor. „Acesta este, poate, cel mai important lucru atunci când trecem prin momente grele. Pentru că ne unim forţele şi putem să opunem o rezistenţă mai mare. În plus, vedem lucrurile din două unghiuri diferite – abordarea artistului şi pe cea a economistului, ceea ce ajută foarte mult la rezolvarea problemelor. Se creează mai multe pârghii”.

Fireşte că se mai şi ceartă. Dar toate certurile urâte, care apar în orice relaţie de afaceri, pot fi şterse tocmai pentru că „relaţia de prietenie sau de familie nu poate fi ştearsă. Pot apărea fisuri, dar ai mereu un avantaj datorită sincerităţii şi comunicării”, spune Irina.

wagner-1.adi.jpg

Ana este vrăjită de artă, iar Irinei îi plac mult momentele în care se îmbină foarte bine creaţia cu businessul. Cum ar fi proiectele culturale din ţară şi din afară la care participă. Faza iniţială, în care merg să povestească despre porţelan, este pre­ferata amândurora, pentru că fac toate astea într-o atmosferă de vacanţă. Este consecinţa unui job pe care nu îl faci din obligaţie.

Pentru Wagner, anul acesta este cel mai bogat. „E plin de proiecte personale, multe în fază incipientă, comenzi inedite (ca de exemplu „clienţi care scriu scrisori cu poveşti pentru iubite, vin cu ele la noi şi ne roagă să le transpunem pe porţelan), proiecte cu branduri mari care se implică în cultură. Ne place efervescenţa aceasta creativă”. În plus, pe lângă tot ceea ce se creează în atelier, de la porţelan pictat la mobilier, obiecte de iluminat, bijuterii, toate sub acelaşi concept, plănuiesc lansarea unei colecţii de bijuterii cu porţelan, metale şi pietre preţioase la Târgul Autor din mai, colecţie cu care vor merge şi la Berlin Fashion Week. Şi anunţă lansarea a două cărţi (Amintirile Zoei Cămărăşescu (re-editare) şi a enciclopediei de stil şi eleganţă Savoir Vivre de Sabine Denuelle) pe a căror ilustraţie o semnează Ana Wagner.

 

Wagner Arte Frumoase şi Poveşti

Dr. Staicovici 19, 0728.306.619;
www.wagnerarte.ro