[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.10Iulie 2012 Femei pe val

FilmOslo, 31 august - cronică de film

Există perioade în viața tuturor în care zilele trec fără să se distingă una de cealaltă. E greu să trăiești ca și cum ar fi ultima ta zi din viață sau, și mai dificil, ca și cum ar fi prima zi dintr-o nouă viață.

CafeneleTea corner: Joie de vivre

Este locul perfect pentru întâlniri prelungite cu prietenii, cu seri liniştite la un pahar sau un ceai de vorbă. Depinde ce preferaţi.

RestauranteCucina

Restaurantul din Marriott este genul acela de loc al pierzaniei pentru orice femeie cu siluetă care se respectă şi mai şi plănuieşte cel puţin un weekend pe plajă vara aceasta.

ShoppingO istorie a privirii, nu a trupului. Interviu cu Tatiana Marinescu

Tatiana Marinescu este model internațional și o actriță cunoscută în Turcia. Este imaginea P.E.T.A. și luptă pentru drepturile animalelor.

TeatruNicoleta Lefter: Totul depinde de ce alegi tu să fii

Frumoasă, talentată, firească. Dacă sună a laudă, e doar vina mea. Nicoleta Lefter chiar aşa este. Joacă mult şi bine. Şi e şi modestă. În toamnă, mergeţi la teatru să vă convingeţi.

FilmAdina Pintilie. Interpretarea personală a realității

Despre proiectul debutului în lungmetraj blocat de CNC și despre cinemaul la granița dintre documentar și ficțiune a vorbit regizoarea Adina Pintilie, într-o conversație cu Ileana Bîrsan.

CarteAvangarda europeană. Istoria graphic designului - Răzvan Luscov

S-ar putea ca numele autorului să se lege mai degrabă de Gabriel Liiceanu, Zen, Hu­manitas & Co., decât de avangarda europeană.

CarteCopilărie - J.M. Coetzee

Volumele de amintiri din copilărie au, dacă scriitorul este bun, un anume şarm duios, chiar şi când se referă la evenimente de toată banalitatea.

CarteViscolul - Vladimir Sorokin

Niciodată nu a nins mai mult într-o carte. Aici, ninsorile par că au început de secole, că nu se mai pot opri, că viața nu mai poate continua decât într-o lume în care ninge mereu.

MuzicăAlina Manole: „Eşti artist, eşti orgolios”

Munca sa implică pasiune şi viceversa. Muzică, management artistic şi comunicare, sociologie. În toate domeniile, Alina Manole este o perfecţionistă.

CarteFotografie de grup cu scriitoare uitate - Bianca Burţa-Cernat

Se întâmplă destul de rar ca o teză de doctorat în filologie să prindă atât de bine la publicul nefilolog, ca acest volum al Biancăi Burţa-Cernat.

OraşȘtefana Popa vorbeşte despre incubator107

Ștefana Popa susține și conduce incubator107, un proiect al asociației Macaz Cultural.

ArtăIrina Botea: „Schimbarea presupune asumare dincolo de ironie”

Pitoresc (2012), Înainte de imnul național (2009) sau Audiții pentru o Revoluție (2006) sunt numai câteva din titlurile lucrărilor cu care Irina Botea întoarce pe dos, periodic, peisajul artistic autohton.

RestauranteUne fourchette cum alta nu-i. Interviu cu Andreea Popovici

Am aflat prima dată de site-ul lafourchette.ro de la prietenul Antoine Bagnanichi, care a gătit andouillettes des Troyes cu gust delicios.

CarteBianca Burţa-Cernat: „Adelele şi Otiliile sunt mult mai comode”

Bianca Burţa-Cernat era la grădiniţă când a aflat că există şi femei scriitoare. Puţine, foarte puţine, dar există!

TeatruArlechino în „Laboratorul de noapte”

La Bulandra-Izvor, o fostă sală de pictură a fost transformată într-o nouă sală de teatru (mică şi ofertantă din punct de vedere tehnic).

TeatruTrei actriţe înalte - teatru alternativ

Se zice că înainte să mori îţi revezi toată viaţa. Ai timp să îţi dai seama ce ai greşit sau ce ai pierdut, poate chiar să înţelegi ce fericit ai fi putut fi.

TeatruMAN.in.FEST

MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic.

TeatruCălător alături de Gulliver

Călătoriile lui Gulliver, exerciţii coordonate de regizorul Silviu Purcărete (ca să respectăm datele afişului), dezamăgeşte întru totul aşteptările celor mai mulţi dintre spectatori. Şi dintre cronicari.

FilmVânătorii de capete - cronică de film

Headhunters, bazat pe cărțulia bestseller semnată Jo Nesbo, este genul de film despre care e mai bine să nu știi nimic pre-vizionare.