[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 6/07/2012

Cucina

Cucina

Restaurantul din Marriott este genul acela de loc al pierzaniei pentru orice femeie cu siluetă care se respectă şi mai şi plănuieşte cel puţin un weekend pe plajă vara aceasta.

Pur şi simplu nu aveţi cum să scăpaţi, de la grisinele şi pâinicile care vin cu parmezan ca amuse bouche la înce­putul mesei, până la pastele home made şi în­­gheţata de casă. Poate doar ceaiul rece, şi el făcut în casă, să salveze ceva din situaţie. Eu am fost după dietă şi, mai ales, după vacanţă. Auzisem din surse sigure că se laudă cu o nouă maşină de făcut paste şi că, la un early dinner (18:00-19:30), nota de plată are 15% reducere şi un pahar de vin sau apă din partea casei. Aşa că am zis să profit. Zis şi făcut. Am avut de ales între home made pasta cu spanac, cu roşii, din făină integrală, tortellini, gnocchi.

 

M-am oprit la tortellini umplute cu brânză cu sos de smântână şi cubuleţe de şuncă. Dar am gustat şi spaghetti cu negru de sepie cu vongole şi spa­ranghel, spaghetti cu fructe de mare şi gnocchi de cartofi cu sos bolognese. Şi când nu am gus­tat, am privit. Decorul în Cucina este printre cele mai frumoase şi mai cozy întâlnite de mine până acum în Bucureşti. Nu seamănă deloc cu ceea ce este, de obicei, un restaurant formal şi preţios de hotel de cinci stele. Este intim, pi­toresc, italienesc din creştet până-n vârful de­ge­telor.

 

Cât despre paste, am fost uimită să constat ce mare este diferenţa între pastele de larg consum şi cele preparate în casă. Dacă până acum eram faimoasă pentru felul în care aleg sosul şi las spaghetele în farfurie, acum aş fi mâncat toate cele patru feluri de care v-am povestit mai sus, dacă nu trebuia să păstrez loc şi pentru îngheţată. Tutti Frutti cu salată de fructe proaspete şi îngheţată de mango, căpşuni şi zmeură. 

Cucina, Hotel Marriott, Calea 13 Septembrie 90